Передплата 2024 ВЗ

Поліція ідентифікувала понад 100 російських військових, які вчиняли воєнні злочини в Бучі

  • 31.03.2024, 19:30
  • 418

Поліція ідентифікувала понад тисячу російських загарбників, які в кінці лютого 2022 року вдерлись у Бучу. Також упізнані більш як 100 військових, які безпосередньо вчиняли воєнні злочини

Фото: Нацполіція
Фото: Нацполіція

Про це Національна поліція повідомляє у Фейсбуці.

«Місто було в окупації 28 днів. Викрадення, тортури, зґвалтування, мародерство та вбивства цивільних, у тому числі і дітей — не повний перелік того, що за цей час там вчинили російські військові. Українські поліцейські ретельно задокументували ці воєнні злочини для Міжнародного кримінального суду», — ідеться у повідомленні.

Слідчі Нацполіції вже опитали сотні свідків і потерпілих. Провели сотні допитів, експериментів та оглядів місця подій, вивчили терабайти даних з зовнішніх камер спостереження.

Це дозволило отримати величезний масив інформації про підрозділи збройних сил російської федерації, які перебували в місті Буча: повні анкетні дані, дані про займані посади, розмежування по взводах та відділеннях, інформація про зброю та техніку, місця проживання, контактні телефони та дані родичів.

«Поліцейські вже ідентифікували більше тисячі російських військових, що в кінці лютого 2022 року вторглись у Бучу. Отримана інформація дозволила нам накласти маршрути руху окупантів з конкретним часом та місцем, а це, в свою чергу, дало можливість ідентифікувати знаходження конкретного підрозділу на місці злочину під час його вчинення. Ми змогли розібрати повну структуру ударних угрупувань окупантів так званих БТГр (батальйонно-тактичних груп), структуру їх керівництва, види та розмежування техніки та озброєння», — зазначив старший слідчий Нацполіції в особливо важливих справах Іван Дулкай.

Слідчі вже встановили більше сотні військових російських, які безпосередньо вчиняли воєнні злочини в Бучі.

Мало того, зауважили у Нацполіції, правоохоронці вже знають кожного російського командира, який віддавав злочинні накази на знищення Бучі та її жителів.

Схожі новини