Передплата 2024 «Добра кухня»

На Одещині прикордонники припинили діяльність міжрегіональної злочинної групи, яка займалась незаконним переправленням осіб через кордон

  • 21.03.2024, 19:00
  • 340

На території Київської та Одеської областей правоохоронці провели 11 санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів та в їхніх автомобілях

Фото: Державна прикордонна служба України
Фото: Державна прикордонна служба України

Оперативники Подільського прикордонного загону спільно з поліцейськими Департаменту міграційної поліції України, слідчими Головного слідчого управління Національної поліції та представниками управління міграційної поліції Головного управління Національної поліції в Одеській області викрили схему незаконного переправлення осіб з України до придністровського регіону Молдови.

У рамках кримінального провадження за ч.3 ст.332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон» на території Київської та Одеської областей правоохоронці провели 11 санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів та в їхніх автомобілях. Виявлено та вилучено техніку, необхідну для здійснення злочинної діяльності: тепловізор, WI-FI-роутери, пристрої для пошуку та виявлення прихованого прослуховування, понад 130 карток різних банків України, гроші та документи, що дозволяли безперешкодно діставатись прикордонних районів.

Свої незаконні наміри підозрювані реалізовували через телеграм чат-бот, де розміщували оголошення про надання послуг з переправлення до сусідньої країни. За цю допомогу зловмисники правили по 6000 доларів США з однієї особи, з авансовим платежем у 1000 доларів США.

Наразі тривають заходи щодо встановлення всіх учасників кримінального правопорушення, в тому числі тих, які перебувають за межами України.

Схожі новини