Передплата 2024 ВЗ

«Джоні Балога розшукує Інтерпол за злочини, пов’язані з нелегальними цигарками…»

Нападника, який розстріляв у Сокільниках BMW X6, досі не затримали

Давненько такого на Львівщині не було… У селищі Сокільники 12 червня, близько 11.00, невідомий автоматною чергою у лобове скло обстріляв автомобіль BMW X6.

За кермом автівки був 44-річний грузин Джоні Балог (на прізвисько «Джонік»). Він на диво вижив, але отримав поранення грудної клітки та лівого передпліччя. Його стан зали­шається важким.

Джоні Балог має посвідку на постійне про­живання в Україні, видану до 2031 року. Рік тому придбав у Сокільниках котедж. Напад стався метрів за 50 від його дому, коли жерт­ва виїжджала… У той день «Джонік» їхав не у своєму автомобілі, а у підмінному. Своє BMW напередодні здав на сервіс, тож компанія на­дала йому у тимчасове користування підмін­ний автомобіль… Очевидно, що за «Джоніком» стежили, ретельно вивчали місцевість, де він живе, і чим у цей час їздить.

Затримати зловмисника поліцейським не вдалося. Відеокамери у Сокільниках є, але не всюди. Мабуть, нападник чкурнув через поля…

Чи був Джоні Балог кримінальним автори­тетом? У деяких колах саме так його нази­вають. Утім, як дізналася журналістка «ВЗ» з власних джерел у правоохоронних органах, він радше людина з кримінальним минулим, а не кримінальний авторитет.

Раніше притягався за розбійний напад. Нині його розшукує Інтерпол за злочини, пов’язані з сигаретами… Чи щодо нелегаль­ного виробництва, чи нелегального тран­спортування цигарок. Ініціатор розслідуван­ня — Франція.

Як дізналася журналістка «ВЗ», потерпілий частково при свідомості, але говорити ще не може. Кажуть, конфліктів у нього було бага­то… Попри це, слідчі сподіваються, що рано чи пізно почують його версію щодо замаху. Шанс, що він виживе, є.

Балог займається і легальним бізнесом, зокрема орендою житла та продажем м’яса… Утім, правоохоронці не пов’язують злочин з його легальним бізнесом.

Схожі новини