Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Цеглу продавали «наліво», гроші ішли на користь росії…

Викрито фінансові махінації друзів путіна на Львівщині

Тарас Козак і Віктор Медведчук під час гостинного прийому у росії. Бізнес їхніх родичів, гроші від якого йшли країні-агресору, успішно процвітав в Україні...
Тарас Козак і Віктор Медведчук під час гостинного прийому у росії. Бізнес їхніх родичів, гроші від якого йшли країні-агресору, успішно процвітав в Україні...

Велику фінансову оборудку на Львівщині, до якої причетні рідні брати екснардепів-колабораціоністів Віктора Медведчука (Сергій) і Тараса Козака (Богдан), викрило Державне бюро розслідувань. На підприємстві із виробництва цегли, яке належить цим родичам проросійських політиків (розміщене біля Городка), вони реалізували схему ухилення від податків, унаслідок чого державний бюджет України недоотримав майже 75 млн гривень.

Як випливає із матері­алів слідства, за вка­зівкою бенефіціарних власників, керівники підприєм­ства приховували інформацію про реальний обсяг виробле­ної продукції, подавали фіктив­ні статистичні і податкові звіти. А «тіньову» продукцію (майже на 160 млн грн) продавали фірмам і приватникам за готівку, не ро­блячи належних відрахувань.

Слідчі стверджують, що отри­мані у незаконний спосіб кошти передавали Віктору Медведчу­ку і Тарасу Козаку, а ті викорис­товували їх, зокрема, для фінан­сування збройної агресії росії проти України.

Сергію Медведчуку і Богдану Козаку, а також директору під­приємства, головному бухгал­теру ДБР у взаємодії із СБУ по­відомили про підозру в ухиленні від податків. На підприємстві «Керамбуд», до якого вони ма­ють відношення, провели об­шуки. Санкція частини 3 стат­ті 212 Кримінального кодексу, за якою їм повідомлено підозру, передбачає покарання у вигля­ді позбавлення волі на строк до п’яти років із конфіскацією май­на. Суд вже обрав запобіжні за­ходи двом фігурантам справи, керівникам фірми — узяв їх під варту з можливістю внести гро­шову заставу. Для того, щоб ви­йти зі слідчого ізолятора, керів­нику підприємству потрібно було внести 9 млн грн, а головно­му бухгалтеру — 6 млн грн. Вод­ночас у суді вирішують питан­ня про арешт майна фігурантів справи та їхніх близьких родичів.

Те, що на фірмах Медведчу­ка-молодшого і Козака-2 ро­били фінансові «шури-мури» — не дивина. Сергій Медвед­чук (напередодні великої ві­йни виїхав з України) — пра­цював головою Державної податкової адміністрації у м. Львові (1997 р.), згодом — у Львівській області (1998−2004). Був пер­шим заступником голови Дер­жавної податкової адміністрації України (2004).

Послужний список має і Та­рас Козак. У парламенті працю­вав у Комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики. А перед тим, починаючи з 1993 року, працював у податковій, митній системах. Був першим заступником голови ДПА у Львівській області, начальником Західної регіональної митниці, заступником голови Державної митної служби України, в. о. на­чальника Одеської митниці, за­ступником голови Державної митної служби України. Обидва мали досвід роботи з податками, тож знали, як обійти їх сплату.

Сергія Медведчука, як і його брата Віктора, як і Тараса Коза­ка, в Україні нині немає. Вони — «у бігах», у росії. Свій бізнес в Україні ставили на службу краї­ні-агресору…

Схожі новини