Передплата 2024 «Добрий господар»

«Якщо бачите тих, хто забирає закладку з наркотиками, повідомляйте чат-бота»

На Львівщині катастрофічна ситуація з наркотичними речовинами

«На Львівщині правоохоронці вилучили у наркодилера наркотиків та психотропів на майже два мільйони гривень,- інформує поліція Львівської області. – Житель Миколаєва збував гуртові партії заборонених речовин через закладки у місті Львові. Для зберігання та фасування «товару» він спеціально орендував квартиру. Серед вилучених наркотиків та психотропів: амфетамін, канабіс, мефедрон, «Альфа-PVP», а також 450 пігулок екстазі та 68 марок ЛСД. За такий наркобізнес йому загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Фото поліції у Львівській області
Фото поліції у Львівській області

«Знайшов пляшку, розбив її, і тоді почав рити землю вже нею…»

На свята в районі Левандівки я стала свідком, як двоє молодих людей у людному місці (!) шукали закладку. Все відбувалося під балконами багатоповерхівки. Навколо цього місця – чимало написів з адресами в Інтернеті, де можна зробити замовлення наркотиків. Картина виглядала так: один з молодиків, якщо можна так виразитися, стояв «на стрьомі». Інший, у капюшоні (обличчя не видно), з телефоном шукав локацію… Схопив величезний камінь, ним почав довбати землю. Звук розносився по всьому району. Але щось пішло не так… Видно, помилився з місцем. На мить відбіг, але постійно з кимось тримав зв'язок телефоном. Прибіг, знову почав шукати... Знайшов пляшку, розбив її, і тоді почав рити землю вже нею. У цей час повз це місце проходили люди. Хлопець у капюшоні не втрачав надії таки знайти закладку. Вкотре водив телефоном по землі… Його товариш в цей час помітно нервував. Наче кадри з якогось фільму, але ні – реальність. Коли він все-таки знайшов наркотики, то від щастя аж лупнув свого товариша по спині… Вражає, що ці ділки діють відкрито, серед білого дня у людному місці!

Що мене обурює: уся Левандівка розписана адресами Телеграм-каналів, де можна купити те зілля (в інших районах міста ситуація не краща). І ніхто з комунальних служб на це не реагує! Як на мене, ці написи – це орієнтири для наркоманів. Саме у тих місцях часто-густо і роблять закладки…

Нещодавно правоохоронці створили чат-бот Drug Hunters. Кожен, хто став свідком злочину, пов’язаного з наркотиками, може залишити анонімне повідомлення. У ньому треба вказати адресу, або надіслати локацію місця.

За словами речниці Патрульної поліції Львівської області Катерини Рибій, наразі чат-бот лише набирає обертів. Але певні результати уже є.

«Поліцейським надійшло одразу декілька повідомлень про підозрілих осіб, які розповсюджують наркотичні речовини на вулиці Полудневій, - кажуть у Патрульній поліції у Львівській області. – Прибувши на місце виклику, патрульні обстежили місця, які заявники вказали в чат-боті. На огорожі виявили 2 зіп-пакети з різнокольоровими згортками, а неподалік – ще 5 зіп-пакетів зі схожими згортками. Серед знайденого – таблетки, згортки з білими кристалами та з речовиною рослинного походження…».

«Весь Скнилівський парк – у пакетиках з наркотиками!»

В одному з коментарів під інформацією Патрульної поліції Львівської області львів’янка скаржиться, що звернулась до дільничного, що весь Скнилівський парк (кущі), - у пакетиках з наркотиками! «Якщо прогулятися, то видно, хто прикріплює їх, і хто знімає. Але у відповідь дільничний сказав таке: «Най нам зарплати піднімуть спочатку і взагалі, нехай тим займається той відділ, хто за це відповідає. Мені немає до того справи».

Отже, якщо ваш дільничний не реагує на повідомлення про закладки, телефонуйте на 102, або пишіть у чат-бот. За його допомогою можна в декілька кліків повідомити патрульних про виявлення як наркотичних речовин, так і самих закладників. Тим самим допоможете місту протидіяти збуту наркотиків. Навіть, якщо самі закладними уже втекли, у повідомленнях залишиться «точка», де вони промишляють…

Я поцікавилась у правоохоронців, хто має замальовувати написи на стінах, балконах з інформацією про купівлю наркотичних речовин? «Це мають робити ЛКП та відділи поліції», - сказали патрульні поліцейські. Чекаємо на позитивні зміни…

Читайте також: Платний в’їзд у центр Львова буде можливим, якщо створять об'їзну дорогу та пункти оплати, - мерія

Схожі новини