Передплата 2024 «Добрий господар»

«Вибивали» у місцевого мешканця гроші: на Львівщині судитимуть злочинну групу

  • 22.07.2024, 18:15
  • 186

Зловмисники регулярно «вибивали» у мешканця міста Стрий грошові кошти нібито як сплату фейкового боргу. Його залякували, чинили психологічний тиск та застосовували фізичне насильство

Фото поліції
Фото поліції

Учасників групи, трьох мешканців Стрия — двох 24-річних та одного віком 33 роки, викрили слідчі відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері обори Західного регіону.

Спочатку потерпілий передав зловмисникам 10 тисяч гривень, наступні рази — 1800 та 1500 гривень. Далі вимоги зловмисників зросли, і вони оголосили чоловіку вимогу передати їм 3500 гривень, а за кілька днів ще 20 тисяч гривень. Кожного разу вимагання грошей супроводжувалося залякуванням жертви, погрозами відібрати його майно, а в деяких випадках — фізичним насильством.

20 березня правоохоронці затримали трьох учасників злочинної групи у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України у місті Стрий після одержання ними чергового «траншу» від потерпілого — 20 тисяч гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, яке розпочате за ч.4 ст.189 (Вимагання) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Схожі новини