Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Львівщині викрили групу наркоторговців

  • 24.07.2024, 14:30
  • 167

Зловмисників викрили оперативники кримінальної поліції спільно з слідчими Стрийського районного управління поліції, за процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури

Фото поліції
Фото поліції

Затримані — 49-річний львів'янин, який виконував обов’язки постачальника та мешканці міста Стрий — 57-річний організатор та троє виконавців віком 44, 45 та 49 років. Вони організували постачання нарковмісних таблеток та збут речовин наркозалежним особам у Стрию та в інших районах Львівщини.

Учасники злочинної групи мали чітко розподілені обов’язки, під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили у них приблизно 700 нарковмісних таблеток, чорнові записи, грошові кошти, виручені від незаконної діяльності та інші речові докази.

Усе вилучене скероване на дослідження у Львівський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України. Вартість вилученого за цінами «чорного ринку» становить понад 250 тисяч гривень.

Організатору та виконавцям повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України та обрані запобіжні заходи — тримання під вартою.

Максимальне покарання, передбачене санкцією статті - позбавлення волі до десяти років з конфіскацією майна.

Постачальника правоохоронці затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Схожі новини