Передплата 2024 «Добрий господар»

З 22 листопада учні старших класів підуть до школи

Проте Львів наразі не має підстав вийти з “червоної зони”

Оскільки у Львові статистика захворювання дітей на коронавірус пішла на спад, з понеділка, 22 листопада, учні 5−11 класів повернуться до навчання у школах. Умова для навчальних закладів — стовідсоткова вакцинація педагогів та обслуговуючого персоналу, або наявність ПЛР-тесту. Таке рішення 19 листопада ухвалила міська комісія з надзвичайних ситуацій. Відновлюють роботу гуртки, спортивні секції, а також заклади культури Львівської ОТГ.

Як повідомив на брифінгу перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, станом на 19 листопада у «ковідних» лікарнях Львова — плюс 750 хворих, яких підтверджено коронавірус чи пневмонія.

За його словами, Львів продовжує перебувати у «червоній зоні», оскільки показники захворювання доволі високі. Тому комісія з надзвичайних ситуацій не могла послабити карантин у Львові. Усі обмеження — в силі.

«Спостерігаємо позитивну динаміку щодо зменшення захворювання серед дітей, — каже чиновник. — На основі цього штаб ухвалив кілька рішень. З наступного тижня з дотриманням усіх карантинних правил „червоної зони“ буде відновлення очне навчання 5−11 класів. Якщо під час моніторингу будуть випадки захворювання в школах, такі класи будуть відправлятися на самоізоляцію. Вимоги на секціях — 50% заповнення, усі вакциновані, відвідувачі-батьки — теж».

Андрій Москаленко каже, усі школи готові до прийому старшокласників. Хто ще не має вакцини, буде працювати з ПЛР-тестом. Щоправда, у СШ № 34 ще кілька днів триватимуть протиаварійні роботи.

Серед рішень Львівської міської комісії з надзвичайних ситуацій — з п’ятниці по неділю моніторингові групи працюватимуть у три зміни, аж до 1-ї ночі. Перевірятимуть роботу усіх закладів, серед яких — кафе, ресторани. Москаленко запевняє, більшість закладів Львова працюють без порушень: працівники мають вакцинацію або ПЛР-тести. У день фіксують до десяти дрібних порушень у роботі, які заклади оперативно виправляють.

Читайте також: «Син сам захотів вакцинуватися. А я не заперечувала»

Схожі новини