Передплата 2024 «Добра кухня»

У львівських ліцеїстів-крутян завершується програма табору «Жальгіріс-2024»

  • 26.07.2024, 10:45
  • 199

В Ліцеї імені Героїв Крут у Львові завершується програма вже традиційного для крутян Міжнародного кадетського табору «Жальгіріс-2024». Проходить він на базі артилерійського батальйону однієї з військових бригад Литовської Республіки

Фото: Ліцей імені Героїв Крут у Львові
Фото: Ліцей імені Героїв Крут у Львові

«Впродовж тижня молодь із різних країн у змішаних групах не тільки покращує свої комунікативні та лідерські навички чи підвищує рівень спілкування англійською мовою, але й розвиває фізичну форму, психологічну стійкість та зміцнює витривалість. Також кадети вчаться краще реагувати на виклики, розвивають впевненість у собі як в екстремальних, так і повсякденних умовах. Це допоможе бути готовим до викликів і не боятися брати на себе відповідальність. Організатори приготували також і заняття з військової тактики, виживання, маскування та звичайні літні активності - заняття на байдарках, прохід по висотному маршруту, вечірні ватри зі спілкуванням та зустрічі з цікавими особистостями».

Також до табору завітав міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас. Цей політик та науковець є давнім другом України, тому окремо поспілкувався з українськими ліцеїстами, яким висловив свою підтримку та в особі військової молоді - всьому українському народу в нашій боротьбі.

Цьогоріч учасниками табору стали, крім молодіжної частини Союзу стрільців Литви та кадетів Generolo P. Plechavičiaus kadetų licėjus, латвійська організація «Jaunsardze», естонські парамілітарні структури «Noored Kotkad» та «Kodutred», польські кадети, шведська організація добровольчої оборони та представники Сакартвело (Грузії).

Україну представляють крутяни, а також наші друзі з Київського військового ліцею імені Івана Богуна та Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Схожі новини