Передплата 2024 ВЗ

Путін розповів, на яких умовах може звільнити військовополонених українських моряків

Президент Росії Володимир Путін заявив, що звільнення українських військовополонених моряків не пов‘язували з поверненням російської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи, вони можуть бути обміняні на громадян РФ.

Про це він сказав на прес-конференції за підсумками саміту «Великої двадцятки» в місті Осака (Японія), повідомляє УНІАН.

Зокрема, його запитали, чи пов"язували звільнення українських моряків з поверненням Росії в ПАРЄ і чи дійсно міністр закордонних справ України Павло Клімкін відкинув пропозицію Росії звільнити українських військових прямо зараз.

«Ні, до чого тут ПАРЄ і українські моряки. Зверніть увагу. По-моєму, вже новопризначений начальник Генерального штабу української армії (Руслан Хомчак — ред) підтвердив, що це була провокація, організована екс-президентом України Петром Порошенком під час передвиборчої боротьби. Це просто в жодні ворота не лізе. Це неподобство. Давайте ми з цього будемо виходити, якщо так, то фактично українська сторона зізналася, що це була провокація з їх боку», — сказав Путін.

«У нас є питання щодо деяких людей, які затримані в Україні. Моряки просто виконували наказ і Росія свідома цього, але, тим не менш, вони порушили російський закон. Потрібно спокійно в робочому режимі з цим розібратися. Триває судовий розгляд. Потрібно дочекатися, будемо потім це вирішувати. Головне, щоб це не було в рамках передвиборчої кампанії в Україні», — наголосив російський президент.

Нагадаємо, Путін заявив, що президент США Дональд Трамп під час двосторонніх переговорів зробив питання звільнення українських моряків пріоритетним.

Схожі новини