Передплата 2024 ВЗ

Нацполіція та інформаційний сервіс «ОNTAXI» впроваджують систему сповіщення для пошуку зниклих дітей

  • 22.07.2022, 18:20
  • 638

Про це стало відомо під час зустрічі, яка відбулась сьогодні, 22 липня

Нацполіція та інформаційний сервіс «ОNTAXI» впроваджують систему сповіщення для пошуку зниклих дітей
Нацполіція та інформаційний сервіс «ОNTAXI» впроваджують систему сповіщення для пошуку зниклих дітей

Національна поліція постійно вдосконалює комплексну систему пошуку безвісно зниклих дітей у рамках проєкту «Пошук дітей». Мета цієї роботи — залучити технічні можливості якомога більше суб’єктів.

У межах співпраці онлайн-сервіс виклику авто «ОNTAXI» розпочинає створення системи термінового інформування громадян, які можуть володіти інформацією про дитину.

Сповіщення із детальною інформацією про розшук поширюватиметься серед клієнтів інформаційного сервісу через мобільний додаток на території з визначеною геолокацією, де востаннє бачили дитину.

Начальник управління ювенальної превенції Національної поліції України Василь Богдан зауважив, що в умовах воєнного часу впроваджувати таку ініціативу надзвичайно важливо.

«Захист дітей, зокрема, їхній розшук — є одним з пріоритетів Національної поліції. І сьогоднішня зустріч має на меті закріпити наше спільне прагнення до удосконалення цієї системи пошуку. Тільки в цьому році до підрозділів поліції надійшло 5870 звернень про безвісне зникнення дітей, а під час війни зникла 3851 дитина. Попри те, що більшу частину зниклих ми знаходимо, 202 дитини ще перебувають в активному розшуці».

Василь Богдан наголосив, що у випадку зникнення дитини надзвичайно важливо не втрачати час і в першу годину поінформувати всі відповідні служби і громадян, які перебувають саме в тому місці. Це суттєво пришвидшить розшук.

Менеджер з міжнародного розвитку інформаційного сервісу «ОNTAXI» Костянтин Кудрявцев подякував за залучення їх компанії до проєкту:

«Якщо наші водії, наш додаток зможе якось допомогти розшукати або врятувати хоча б одну дитину — це вже буде величезний здобуток. Дякуємо, що даєте змогу взяти участь в таких ініціативах і за те, що ви їх рухаєте».

Управління комунікації Національної поліції України

Схожі новини