Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Війська рф тиснуть по всьому фронту, — ISW

  • 27.07.2024, 10:00
  • 195

Російські війська намагаються тиснути на всій лінії фронту, щоб не допустити перехоплення Україною ініціативи

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Такого висновку дійшли експерти Інституту вивчення війни (ISW), які проаналізували зміну завдання центрального угруповання військ рф у Донецькій області.

«Російське військове командування намагається підтримувати послідовний наступальний тиск на всьому фронті, щоб не дати Україні перехопити ініціативу на полі бою, і завдання центральному угрупованню військ здійснювати наступальні операції на довшій ділянці фронту більше відповідає цим зусиллям, ніж завдання щодо досягнення тактично значущих переваг шляхом відносно швидкого маневру», — зазначається у звіті.

На думку аналітиків, військове командування рф відмовилося від попереднього завдання центрального угруповання, яке полягало в тому, щоб діяти виключно як оперативно-маневрена сила на Авдіївському напрямку. Натомість перед угрупованням може бути поставлене завдання контролювати основні наступальні зусилля росії в Донецькій області.

За словами експертів, це свідчить про те, що російське командування може вважати малоймовірними швидкі тактичні успіхи в районі Авдіївки.

«Центральному угрупованню військ, ймовірно, бракує резервів, необхідних для інтенсифікації операцій у районі Авдіївки до рівня, який би дозволив досягти відносно швидких успіхів при збереженні наступального тиску на Торецькому та Донецькому напрямках», — зауважують аналітики ISW.


Джерело: ISW

Схожі новини