Передплата 2024 «Добра кухня»

Майже 3000 закладів освіти мають власні укриття цивільного захисту, — Єнін

  • 22.07.2022, 17:10
  • 648

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін на своїй сторінці у Facebook. Також він додав, що в них можуть сховатися майже 1 мільйон учасників освітнього процесу

Майже 3000 закладів освіти мають власні укриття цивільного захисту, — Єнін
Майже 3000 закладів освіти мають власні укриття цивільного захисту, — Єнін

Перебуваючи у відрядженні на сході України, Євген Єнін відвідав свою рідну школу в Павлограді. Він перевірив захисні споруди цивільного захисту.

«Якщо всі разом докладатимемо зусиль, можемо організувати освітній процес максимально безпечно для наших дітей. У батьків буде вибір, як навчати дитину: на дистанційці чи офлайн. Завдання МВС — створити безпеку для дітей. Перевірити на наявність вибухонебезпечних предметів території закладів освіти, забезпечити там посилену охорону, організувати спеціальні тренування, навіть мобільний додаток плануємо зробити для дітей, щоби вони могли в зручному форматі дізнатися, як поводитися під час надзвичайних ситуацій», — розповів Єнін.

За його словами, сьогодні 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту. Це майже 3000 закладів.

«Отже, в них можуть укритися майже 1 мільйон учасників освітнього процесу. Ще майже стільки ж закладів освіти мали комісійні обстеження та організували укриття у власних спорудах. Роботи в нас ще дуже й дуже багато», — підсумував перший заступник міністра внутрішніх справ України.

Схожі новини