Передплата 2024 «Добра кухня»

Замість вулиці Толстого – Маріупольська чи Гостомельська?

Найближчим часом перейменують 53 львівські вулиці з російським «слідом»

Замість вулиці Толстого – Маріупольська чи Гостомельська?
Замість вулиці Толстого – Маріупольська чи Гостомельська?

У місті триває процес перейменування вулиць, які носять назви російських діячів чи мають російський «слід». У мерії уже остаточно визначилися зі списком на нові назви. Це 53 вулиці: 41 у Львові, решта — у Винниках, Рудному й Підрясному.

Процес перейменуван­ня запустили з почат­ку квітня. Затвердити нові назви вулиць обіцяють на одній з літніх сесій Львівської міської ради.

Нагадаємо, голова Львів­ської ОТГ Андрій Садовий обі­цяв, що нові назви вулиць мали затвердити на початку травня, на урочистій сесії до Дня Льво­ва. Схоже, дискусії і засідан­ня робочих груп затягнулися… «Головне — зробити все пра­вильно, щоб ці перейменуван­ня були гарантовані на наступні сто років, — аргументує пан Са­довий. — Завдання — популяри­зувати й підсилювати усе укра­їнське. На деякі вулиці є вже по десять варіантів нових назв, на окремі — по три-чотири варіан­ти».

Перший заступник місь­кого голови, голова робочої групи з питань переймену­вання вулиць Андрій Моска­ленко пояснив «ВЗ», що про­цес затягнувся саме через велику кількість пропозицій нових назв. На 53 вулиці — по­над дві сотні варіантів. Тема­тика нових назв львівських ву­лиць — герої Небесної Сотні, фронтовики, видатні львівські вчені, медики, а також міста-герої України, які були чи досі перебувають в окупації ра­шистів. Зокрема, Андрій Мос­каленко каже, що є пропози­ції назвати деякі вулиці міста Лева на честь Гостомеля, що на Київщині, та Маріуполя на Донеччині.

Фото ілюстративне з сайту pexels

Схожі новини