Передплата 2024 ВЗ

«Карпати» розпочали міжсезоння з перемоги

Триває підготовка клубів до нового сезону в Українській Прем'єр-лізі (УПЛ). У складах команд набирають обертів традиційні для міжсезоння трансферні міграції футболістів

Момент контрольної гри «Карпат» та «Миная». У грі новачок «зелено-білих» Орест Кузик. Фото fckarpaty.org.ua
Момент контрольної гри «Карпат» та «Миная». У грі новачок «зелено-білих» Орест Кузик. Фото fckarpaty.org.ua

«Карпати» на клубній базі в Бартатові у першому під час міжсезоння контрольному матчі з рахунком 3:1 перемогли «Минай». В складі карпатівців голи забивали Тарас Саків, Павло Полегенько та Вадим Сидун. У цій грі крім іспанця Пабло Альвареса дебютувало ще два новачки. Це 29-річний вихованець львівського футболу, півзахисник Орест Кузик, який в минулому сезоні виступав за «Чорноморець». Загалом в складі «Говерли», кам’янської «Сталі», «Десни», «Руху» та «Чорноморця» Кузик провів в УПЛ 143 гри (18 голів).

Також контракт з «Карпатами» підписав 19-річний захисник, капітан юнацької збірної України Максим Мельниченко, який перейшов з «Дніпра-1», де провів 2 гри в УПЛ. В юнацькому чемпіонаті України (вік гравців до 19 років) в складі дніпрян провів 64 гри (3 голи). У п’ятницю, 5 липня, «зелено-білі» у Бартатові прийматимуть «Металіст 1925», який також за підсумками минулого сезону вилетів з УПЛ.

Під час зборів в Словенії «Рух» провів перший міжнародний спаринг і зіграв внічию з угорським «Кечкеметом» з рахунком 2:2. У складі підопічних Віталія Пономарьова відзначилися новачок Ігор Краснопір та Сергій Панченко. У суботу, 6 липня, суперником «жовто-чорних» стане чемпіон Австрії «Штурм». Відбулися зміни в тренерському штабі «Руху-2», який змагається у другій лізі. Замість Володимира Безуб’яка, який очолить Академію ФК «Рух», новим головним тренером «Руху-2» став Іван Федик. Свого часу Федик був головним тренером і основної команди «Руху» — в 39-ти матчах у різних турнірах, в тому числі у 28-ми — в УПЛ.

Ряди «Динамо» поповнив ще один гравець «Дніпра-1» 22-річний півзахисник Валентин Рубчинський, який провів в УПЛ 56 ігор (1 гол). Новачком «Зорі» став 20-річний австрійський захисник Габріель Ескінья, який виступав за хорватський «Славен Белупо». Залишив же луганський клуб Денис Нагнойний, який перейшов до «Металіста 1925». Ряди «Оболоні» поповнив досвідчений захисник Василь Курко, який в складі «Вереса» провів 53 гри в УПЛ. Також новачком «пивоварів» став Костянтин Бичек, який виступав за «Металіст 1925».

Новачком ЛНЗ став 23-річний нападник Марк Ассінор з Гани, який виступав за словацький клуб «Железіарне Подбрезова». Залишив же ЛНЗ 34-річний Сергій Рибалка. Не збирається завершувати кар'єру гравця 37-річний Денис Олійник, який підписав новий контракт з черкаським клубом. А ось 37-річний капітан «Колоса» Вадим Мілько, який провів в УПЛ 203 гри (13 голів), оголосив про завершення футбольної кар'єри і стане тренером юнацької команди ковалівців.

«Інгулець» за спільною згодою залишив Сергій Панасенко, який забив переможний гол «Карпатам», принісши петрівцям звання чемпіонів першої ліги. «Верес» у товариській грі вдома переміг першоліговий «Звягель» з рахунком 3:1, а «Чорноморець» не зумів в Одесі здолати друголігову вінницьку «Ниву» — нічия 2:2.

Схожі новини