Передплата 2024 ВЗ

Для пенсіонерів за віком — не більше 60 поїздок на місяць з «Леокартою»

Із липня Львівська міська рада підготувала низку транспортних змін. Найбільші торкнуться пенсіонерів за віком та інвалідів 3-ї групи: «Леокарт» дозволяє лише 60 безоплатних поїздок на місяць (тобто дві на день). Раніше пенсіонери могли їздити з «Леокартою» безлімітно

Фото ЛМР
Фото ЛМР

Якщо ліміт використано, пільго­ву «Леокарт» доведеться поповню­вати та їздити за тарифом 13 гри­вень за поїздку. Як розповів «ВЗ» директор департаменту місь­кої мобільності та інфраструкту­ри Львівської міської ради Олег Забарило, пільги у двох категорій забрали ті, які їм свого часу «по­дарувала» Львівська міська рада («державних» не чіпали). Це зро­били для економії бюджетних ко­штів, зараз чималі видатки йдуть на ЗСУ. «Нововведення дозволить зменшити навантаження на місь­кий бюджет Львова, економія — 30 мільйонів гривень на рік. У цих піль­говиків залишається можливість щоденно здійснювати по дві без­коштовні поїздки», — каже чиновник.

Друга зміна з початку місяця — учням львівських шкіл (йдеться про перехідні 9-й та 4-й класи) по­трібно оновити дані профілю «Лео­карт», аби їздити на канікулах без­оплатно. Якщо не оновити дані профілю і термін дії учнівського, на основі якого виготовляли карт­ку, система е-квитка сприйматиме картку як загальну.

Пересадковий е-квиток тесту­ватимуть на одній категорії паса­жирів — студентах. «У всьому місь­кому громадському транспорті запрацює безоплатна пересад­ка в межах 40 хвилин, — наголо­шує Олег Забарило. — 40 хвилин — це усереднений час, необхідний, щоб дістатися з кожної кінцевої зупинки у громадах до іншої тран­спортної розв’язки, пересадково­го вузла чи центральної частини міста. Потрібно кілька днів, мак­симум — до кількох тижнів, щоб на практиці відтестувати, чи все ко­ректно працює. Якщо виникнуть недоліки — усунути їх. І вже піс­ля цього пересадку запустять для усіх власників загальних карток Леокарт».

Схожі новини