Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Про всіх подбали, без притулку ніхто не залишився!

У Трускавці добігла кінця історія із тими, хто перебував у санаторії «Женева», - 700 евакуйованих із зони бойових дій українців

Нагадуємо: кілька днів тому переселенців, які у санаторії проживали на благодійних засадах, попередили, що термін їхнього перебування у даному закладі спливає 13 травня. Зрозуміло, що люди забили на сполох. Багатьом із них вже немає куди повертатись.

У «Женеві», поспівчувавши переселенцям, запропонували звернутись по допомогу до влади Трускавця.

У курортній мерії із розумінням поставились до прохань співвітчизників. Два дні витратили місцеві посадовці на різні пошуки. Цілий владний ресурс мобілізували, але повністю задовольнити прохання евакуйованих не змогли. На жаль, продовжити дію програми, завдяки якій біженці потрапили до «Женеви», не вдалося. Та це не означає, що людей залишили просто неба. Всім було запропоновано нове місце для поселення.

Упродовж двох днів, скільки тривали пошуки інших локацій, з’ясувалося, що близько 100 осіб із тих 700, які дотепер перебували у «Женеві», від отриманих нових пропозицій відмовились.

Як пояснили репортеру «ВЗ» у відділі внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Трускавецької міськради, у Трускавці знайшли нові місця для 90 евакуйованих. 40 осіб із них поселено до санаторію «Батьківщина». Проживатимуть тут на тих же самих засадах, що й у «Женеві». Але лише упродовж одного місяця — до 13 червня. Решта 50 осіб житимуть у приміщеннях, які перебувають на балансі мерії. Усі інші отримали пропозиції на поселення до чотирьох інших ОТГ, які розташовані на території Дрогобицького району. До поселення у заклади Меденицької ОТГ запрошення отримало 80 осіб, до Бориславської ОТГ — 50, до Східницької ОТГ — 30.

Дуже серйозно та відповідально до вирішення «житлової проблеми», яка виникла у Трускавці, поставились у сусідньому Дрогобичі. Тут, за словами заступника міського голови Дрогобича з гуманітарних та соціальних питань Андрія Ковча, для прийому евакуйованих підготували 300 місць. Однак… Станом на момент, коли писалися ці рядки, своє бажання переїхати з Трускавця до Дрогобича підтвердило лише 5 сімей. Це не зовсім те, на що очікували та задля чого старалися дрогобицькі ентузіасти. Але обов"язок свій люди виконали!

Читайте також: Шафа з Бородянки насправді — Глорія

Схожі новини