Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Не про веселощі та забави у Трускавці йдеться

Цієї неділі трускавчани святкують День міста. Так було не завжди

Зміни відбулися у 2023 році, коли відповідним указом президента України Володимира Зеленського було перенесено День святкування медичного працівника, який у Трускавці завжди відзначали одночасно з Днем міста, із 18 червня на останню неділю липня. Як інформує Трускавецький інформаційно-курортний центр, стартує свято у суботу, 27 липня. Головні події відбудуться на Майдані Незалежності. Почнеться все з благодійного марафону «Співай задля перемоги». Мета акції - збір коштів на придбання автомобіля для потреб наших героїв, воїнів-захисників.

Відкриття вечірньої концертної програми, як анонсують організатори, розпочнеться рівно о 18-ій годині. Із великої сцени на Майдані Незалежності для глядачів співатимуть Iryna Navrotska, Євгеній Сов’як, Bitz, DOMIY, а також Марія Бурмака та Іван Попович. Ведуча концерту — Марія Настьошин. Головною подією наступного дня, мабуть, слід вважати виступ гурту «Бориславські батяри». Нудно з цими хлопцями точно не буде. Їхні «перчені» пісні добре сприймаються глядачами-слухачами. На закінчення свята організатори оголосять про зібрані для потреб ЗСУ благодійні кошти.

Події на Майдані Незалежності у місті-курорті - це, звісно ж, головна частина святкової програми. Але не потрібно забувати і про інше — що більшість працюючих на бальнеологічному курорті людей — це медики. Збори з нагоди свята, хоч і не скрізь з концертами, відбудуться у багатьох трудових колективах. Вже сьогодні це зробили у КНП «Трускавецька міська лікарня». Аналогічні заходи заплановано провести у санаторно-курортних закладах, де вся робота, як і в лікарні, в основному на медичних працівниках «тримається». Сьогодні, коли українські воїни, героїчно стримуючи рашистську навалу, рішучу відсіч дають ворогу по всьому периметру бойових дій, не найкращий час для святкувань. У Трускавці це чудово розуміють. Тому, як наголошують організатори, веселощів та гучних забав не буде. Головний задум полягає в тому, щоб святково-патріотичну акцію організувати. І, звісно ж, «дякую» сказати тим, хто свою місію в тилу гідно виконує.

Схожі новини