Передплата 2024 «Добра кухня»

Трускавець: 13 травня вимушені переселенці повинні покинути санаторій «Женева»

11 травня до трускавецької міськради навідалась група переселенців, які мешкають наразі у санаторії «Женева». Менеджери поінформували, що термін їхнього перебування завершується 13 травня

Зрозуміло, що стривожені люди забили на сполох: поки що їм немає куди повертатись. Міста, звідки вони втекли, перебувають під облогою. Там не вщухають обстріли, ведуться запеклі бої. Ніхто сперечатись із цим не став. У «Женеві» підтвердили, що обізнані із ситуацією у регіонах, звідки їхні теперішні постояльці прибули. Щиро співчувають. Але …

Справа у тому, що 13 травня спливає термін фінансування державної програми, учасниками якої стали переселенці. Оскільки ніхто нічого не говорить, не надійшло жодних підтверджень про її продовження, у санаторії вирішили, що на цьому «помічна» місія завершується. Куди подінуться переселенці, хто їм дасть новий притулок? Відповіді на це запитання немає.

Як пояснили у трускавецькій мерії, станом на сьогодні у «Женеві» живе близько 700 переселенців. В основному ці люди — евакуйовані харків’яни. До Трускавця їх скерували із розташованого на стадіоні «Арена-Львів» координаційного центру у справах біженців. Близько 1 тис. 100 осіб, отримавши «щасливий квиток» на проживання у «Женеві», стали учасниками державної благодійної програми. Правда, не всім тут сподобалось. Близько 500 осіб покинули «Женеву». Зробили це ті, кому власне фінансове становище дозволило так зробити. Мабуть, люди мали на це підстави.

Ще не вивітрилась з пам’яті ініційована прокуратурою проти «Женеви» кримінальна справа щодо порушення екологічного законодавства. Тоді під боком лікувально-відпочинкового закладу виявили ціле сміттєзвалище. Якось минулося… У Трускавці вже звиклося, що в «Женеві» щось не так діється, що час від часу тут скандали виникають.

Та все ж, як пояснили репортеру «ВЗ» у мерії міста-курорту, ніхто не сподівався, що під час війни може дійти до такого: «Або платіть, або забирайтесь геть». Розв'язувати проблему фінансування «Женеви», продовжити перебування переселенців у санаторії за допомогою керівника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького намагається міський голова Трускавця Андрій Кульчинський. Чи вийде? Все з’ясується найближчим часом.

Читайте також: У Трускавці готуються до вимушених канікул та скорочень

Схожі новини