Передплата 2024 «Добра кухня»

Шафа з Бородянки насправді - Глорія

На знамениту кицьку претендувало 15 «власників»

На початку травня зі зруйнованого будинку у Бородянці врятували кицьку, яка просиділа там два місяці і дивом вижила. Заради порятунку тварини з іншого міста навіть пригнали автодрабину. Усе було, як у детективному фільмі! Кицька була неймовірно виснажена, але жива. Кицьку назвали Шафа – на честь звільненої Бородянки і кухонної шафки, яка витримала всі обстріли російських окупантів.

За дуже короткий час Шафа стала зіркою, а зоорятівники завели їй сторінку в Інстаграм, на яку підписалися понад 20 тисяч осіб. Та, окрім лікування і популярності, важливо було знайти родину Шафи. І ось тут розпочалася справжня боротьба. Взяти собі знамениту кицьку захотіло багато людей, дехто казав, що є її господарем. Але справжньому власнику довести, що кішка його, було дуже легко.

Справжня господиня надала зоозахисникам фото кицьки з мирного життя. Господиня котика - Анастасія Луньова.

- Як так сталося, що родина втекла, а чотирилапу красуню покинули?

- Ми взагалі не очікували, що Бородянка опиниться в епіцентрі воєнних дій, - каже Настя. - З Бородянки ми не тікали, як дехто переконує і написано у соцмережах. 27 лютого ми пішли до бабусі, яка живе в іншому населеному пункті, а повернутися вже не змогли. Наша кицька має 12 років, з'явилася у нас у двомісячному віці. Вона досить спокійна, але з характером. Якщо їй щось не подобається, вона не імітуватиме те, що їй це подобається.

Анастасія надіслала «ЗооПатрулю», який опікується Глорією, довоєнні фото. Зоозахисники сказали, що віддадуть господині кицю лише після повного одужання.

Читайте також: Шафа з Бородянки

Схожі новини