Передплата 2024 «Добрий господар»

Окупанти намагаються взяти під контроль “Азовсталь”, - Генштаб

  • 04.05.2022, 19:15
  • 789

Військові рф за підтримки авіації поновили наступ з метою взяття під контроль території заводу та знищення наших підрозділів в районі “Азовсталі”, проте успіху не мають

Окупанти намагаються взяти під контроль “Азовсталь”, - Генштаб
Окупанти намагаються взяти під контроль “Азовсталь”, - Генштаб

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

На Слобожанському напрямку діє угруповання противника. Тривають авіаційні удари та артобстріли по місту Харкову. російські окупанти у Валуйському районі Бєлгородської області здійснили розгортання допоміжного пункту управління 36-ї загальновійськової армії Східного воєнного округу.

На Ізюмському напрямку противник намагається перехопити ініціативу та проводить наступальні дії у напрямку Ізюм — Барвінкове.

З цією метою ворог здійснює артилерійські обстріли позицій наших військ у районах населених пунктів Грушуваха, Нова Дмитрівка та Курулька.

На Донецькому напрямку основні зусилля ворога зосереджені на веденні наступу на населені пункти Лиман, Оріхове, Попасна, Велика Новосілка, Гуляйполе, Комишуваха та Оріхів.

Протягом дня, на Лиманському напрямку, противник здійснював безуспішні спроби закріпитись в населеному пункті Олександрівка.

На Сєвєродонецькому напрямку окупанти вели наступ у напрямку населеного пункту Воєводівка, успіху не мали.

На Попаснянському напрямку ворог намагався розширити контроль над населеним пунктом Оріхове, успіху не має.

З метою сковування дій підрозділів сил оборони противник здійснює обстріли позицій наших військ практично уздовж усієї лінії зіткнення. Завдає авіаційні удари у районах населених пунктів Авдіївка, Маріуполь, Сєвєродонецьк, Краматорськ і Гуляйполе.

На Новопавлівському напрямку окупанти здійснили спробу штурму населеного пункту Новосілка. Ворог зазнав втрат і відступив.

На Південнобузькому і Таврійському напрямках окупанти ведуть бойові дії з метою утримання тимчасово зайнятих територій та створення умов для активізації наступальних дій у напрямках Херсон — Миколаїв та Херсон — Кривий Ріг.

Читайте також: Міноборони: окупанти хочуть посилити наступ на Донбасі

Фото: «АЗОВ»

Схожі новини