Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ООН має докази, що Росія застосувала в Україні заборонені касетні бомби

  • 12.03.2022, 09:06
  • 704

Одна касетна бомба може містити мінімум десять мін та дрібних деталей до них, які розташовані на спеціальних стінках-перегородках

ООН має докази, що Росія застосувала в Україні заборонені касетні бомби
ООН має докази, що Росія застосувала в Україні заборонені касетні бомби

ООН отримала достовірні дані про те, що російські війська в Україні використовують касетні боєприпаси, зокрема — атакуючи міста.

Про це 11 березня заявила, виступаючи у Раді безпеки, заступник генерального секретаря ООН із політичних питань Розмарі Ді Карло.

Управління Верховного комісара з прав людини ООН зафіксувало 1546 жертв серед цивільного населення України — 564 убитих та 982 поранених. Проте, за його оцінками, реальна кількість жертв значно вища, повідомила Ді Карло.

«Управління отримало достовірні повідомлення про застосування російськими військами касетних боєприпасів, зокрема — у населених пунктах. Хаотичні атаки, зокрема — із застосуванням касетних боєприпасів, що однаково вражають військові та цивільні об'єкти, а також цивільних осіб, заборонені міжнародним гуманітарним правом», — цитує слова Ді Карло телеканал CNN.

ВООЗ підтвердила 26 атак на медичні установи в Україні, під час яких 12 людей загинули та 34 отримали поранення, додала Ді Карло.

«Ми не можемо не наголосити: напад на мирних мешканців, житлові будинки, лікарні, школи, дитячі садки непростимий і неприпустимий… Ми розширюємо гуманітарну допомогу в районах, де це дозволяє безпеку», — сказала заступник генсека ООН.

Читайте також: Окупанти стріляли по Білорусі, щоб втягнути її у війну, — міністр Резніков

Фото з мережі

Схожі новини