Передплата 2024 «Добрий господар»

США попросить Ізраїль, щоб Китай не втручався в його економіку

  • 13.10.2021, 11:15
  • 661

Як пишуть ЗМІ, про це стало відомо в ніч на середу, 13 жовтня

«США розглядають Китай як глобального конкурента, який зазіхає на нинішній світовий порядок, — заявив чиновник на брифінгу для журналістів перед зустріччю. — Тому на зустрічі будуть обговорювати питання про Китай. Не виключено, що Ентоні Блінкен попросить Ізраїль обмежити залученість Китаю в ізраїльську економіку. Ми закликаємо Ізраїль ще раз зважити всі ризики, пов'язані з китайськими інвестиціями в країну».

Слід зазначити, що з того часу, як до влади прийшов уряд Беннета — Лапіда адміністрація президента Джо Байдена рідко порушувала китайське питання.

Він практично не спливав на зустрічі американського президента з прем'єр-міністром Нафталі Беннет в серпні нинішнього року.

Але глава ЦРУ Вільям Бернс обговорював китайське питання в розмові з Беннет за кілька тижнів до його візиту в США.

У відповідь джерела в ізраїльських владних структурах розповіли, що уряд Беннета — Лапіда дотримується нової політики щодо Китаю, розглядаючи китайські інвестиції не лише як вигоду для економіки, а й як гарантію національної безпеки.

Наразі основні рішення щодо Китаю ухвалюють в Раді національної безпеки, яка підтримує постійний контакт з адміністрацією Байдена.

Читайте також: Україна скасувала виступ президента Ізраїлю у Раді

Схожі новини