Передплата 2024 «Добрий господар»

Демократка Гарріс дещо відстає від Трампа, — джерело

  • 22.07.2024, 12:50
  • 212

Камала Гарріс, яка може стати кандидаткою Демократичної партії на президентських виборах у США, наразі відстає від кандидата республіканців Дональда Трампа приблизно на два відсоткові пункти — 46% проти 48%

Камала Гарріс та Дональд Трамп. Фото The New York Times
Камала Гарріс та Дональд Трамп. Фото The New York Times

Відомо, що становище Гарріс краще, ніж у Джо Байдена: у середньому за опитуваннями він відставав від Трампа на три відсоткові пункти — 47% проти 44%.

В опитуваннях, які відбулися у штатах, що вагалися, до виходу Байдена з передвиборчих перегонів і до замаху на Трампа, Гарріс відставала всього на один процентний пункт у вирішальному штаті Пенсильванія. Тому вона вигравала у Трампа з більш комфортними п’ятьма відсотковими пунктами у Вірджинії.

В обох штатах Гарріс показала себе трохи краще, ніж Байден, серед чорношкірих виборців, молодих виборців та жінок — усіх груп, які потрібні демократам для успіху, зазначає видання.

Як відомо, 21 липня, президент США Джо Байден заявив, що виходить із президентської гонки. Замість себе він запропонував демократам кандидатуру віцепрезидентки Камали Гарріс.

Пізніше віцепрезидентка США Камала Гарріс підтвердила, що балотуватиметься на пост президента Сполучених Штатів.

Схожі новини