Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна скасувала виступ президента Ізраїлю у Раді

  • 06.10.2021, 10:30
  • 789

Сьогодні, 6 жовтня, у Верховній Раді був запланований виступ президента Ізраїлю Іцхака Герцога. Однак українська сторона його скасувала. Ймовірно, через напругу у стосунках з українським президентом

Фото Хаїм Цах/GPO
Фото Хаїм Цах/GPO

Президент України Володимир Зеленський під час вчорашньої спільної пресконференції з президентом Ізраїлю Іцхаком Герцогом подякував Ізраїлю за «підтримку територіальної цілісності України» і висловив упевненість в тому, що позиція Єрусалиму залишиться такою ж і надалі.

Про це повідомив кореспондент NEWSru.co.il в Києві.

Однак президент Ізраїлю Іцхак Герцог опісля виступу Володимира Зеленського поспішив запевнити журналістів, що позиція Єрусалиму є незмінною.

«Ми повторюємо, що конфлікт повинен бути вирішений за допомогою дипломатії», — підкреслив Герцог.

В іншому ж президенти Ізраїлю та України були одностайні і висловлювали впевненість у подальшій співпраці між країнами в економіці та високих технологіях.

Зеленський і Герцог не відповідали на запитання журналістів.

Нагадаємо, президент Ізраїлю Іцхак Герцог приземлився вранці 5 жовтня в Києві з офіційним візитом — першим після того, як отримав посаду.

6 жовтня президенти Ізраїлю та України, депутати Кнесету, президент Німеччини та інші перші особи зберуться на урочисте відкриття Меморіального центру в Бабиному Яру.

Читайте також: Україна готує оновлені резолюції щодо Криму для ООН

Схожі новини