Передплата 2024 ВЗ

Ексочільнику Львівської облради дали вісім років за хабарництво

  • 31.07.2021, 10:55
  • 566

У п’ятницю, 30 липня, Вищий антикорупційний суд засудив до восьми років тюрми колишнього керівника Інституту агроекології і природокористування Національної академії аграрних наук Ореста Фурдичка за вимагання 500 тис. доларів хабара

Про це інформує Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Зазначимо, Орест Фурдичко, перебуваючи на посаді директора Інституту агроекології та природокористування НААН України, вимагав хабар у розмірі 500 тисяч доларів США.

Ці гроші він хотів отримати за виділення під будівництво земельних ділянок, що належать Інституту. Проте у грудні 2017 року його спіймали після одержання першої частини неправомірної вигоди — 300 тис. доларів США.

Вже 30 липня колегія суддів Вищого антикорупційного суду оголосила вирок, за яким 68-річного Ореста Фурдичка визнають винуватим у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди з конфіскацією майна.

Його засудили до восьми років тюрми, а також заборонили обіймати керівні посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими обов’язками, терміном на три роки.

Додамо, що вирок Вищого антикорупційного суду може бути оскаржений впродовж 30 днів із моменту його проголошення.

Читайте також: Посадовець із Львівського управління облводресурсів погорів на хабарі

Орест Фурдичко родом із села Стрільбичі Львівської області. З 1990−1997 роках був депутатом Львівської обласної ради. Згодом став головою облради. На цій посаді він перебував протягом року — з 1997 до 1998 року.

З березня 1998 по квітень 2002 був народним депутатом України 3-го скликання. Також перебував на посаді першого заступника голови Державного комітету лісового господарства України та заступника міністра охорони навколишнього природного середовища України.

Нагадаємо, торік у грудні на хабарі спіймали президента Національної академії аграрних наук України, а також колишнього голову Львівської облради (2001−2002) Ярослава Гадзала.

Схожі новини