Передплата 2024 «Добра кухня»

«Андрію Львівському» світить довічне ув’язнення

Але ще 2020 року цей «злодій у законі» втік із України за кордон — за підробленими документами

“Андрій Львівський” (справа) наразі перебуває за кордоном.
“Андрій Львівський” (справа) наразі перебуває за кордоном.

Поліцейські скерували до суду обвинувальний акт стосовно «злодія в законі» на прізвисько «Андрій Львівський» (або «Нєдєля»). Про це повідомив департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України (ДСР).

«50-річний уродженець Львів­ської області обвинувачується у вбивстві, незаконному поводжен­ні зі зброєю та підробці докумен­тів. Чоловіку може загрожувати по­збавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі», — йдеться у по­відомленні ДСР.

«За даними слідства, — інфор­мує ДСР, — 2009 року спільно з ін­шими особами він убив свого дру­га та партнера по бізнесу. На той час «Андрій Львівський» прагнув отримати найвищий статус у зло­чинній ієрархії - «злодій у законі», а його товариш через конфлікт зби­рався ініціювати так звану сходку та поскаржитися на нього лідерам кримінального світу. У разі прове­дення такого зібрання підозрюва­ний втратив би шанс отримати ста­тус «злодія у законі», тому вирішив позбутися свого бізнес-партнера.

За кілька років після вбивства, у жовтні 2012 року, «Андрія Львів­ського» «коронували» і надали ста­тус «злодія у законі». З того часу обвинувачений почав контролюва­ти діяльність злочинних груп, «ті­ньові» схеми реального сектору економіки та відповідав за кримі­нальний «общак».

2020 року для уникнення кри­мінальної відповідальності чоловік покинув Україну та, використову­ючи підробні документи, перехо­вувався за кордоном. Наразі місце перебування «Андрія Львівського» встановлюється.

Оперативники Департаменту стратегічних розслідувань, слід­чі Головного слідчого управлін­ня Нацполіції спільно з Офісом Ге­нерального прокурора завершили досудове розслідування стосовно «злодія у законі» та скерували об­винувальний акт на розгляд Голосі­ївського районного суду м. Києва".

Схожі новини