Передплата 2024 «Добра кухня»

Посадовець із Львівського управління облводресурсів погорів на хабарі

  • 05.01.2021, 10:55
  • 714

Поліцейські затримали одного із керівників Львівського обласного управління водних ресурсів (Басейнове управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну) Держводагентства України, який вимагав гроші у місцевих підприємців

Про це повідомила поліція Львівщини у понеділок, 4 січня.

Посадовця затримали під час отримання другої частини «відкату» — 10 тис. грн. Як зазначає поліція, наприкінці грудня посадовець одержав ще 10 тис. грн. За даними слідства, за перерахування коштів за проведення ремонтно-будівельних робіт з відновлення перепаду на річці Недільнянка та постачання щебеню посадовець вимагав від місцевого підприємця неправомірну вигоду — 12% від загальної вартості робіт.

Львівська обласна прокуратура відзначає, що наразі проводяться першочергові слідчі дії, після яких планують повідомити про підозру та звернутися до суду з клопотання про обрання запобіжного заходу 39-річному посадовцю.

Читайте також: Львівська поліція оштрафувала лікарку, яка вимагала хабар за довідку про інвалідність

Відомо, що досудове розслідування проводиться за статтею про прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Максимальна санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Схожі новини