Передплата 2024 «Добра кухня»

Прем'єрка Данії розплакалася на фермі, де через коронавірус знищили всіх норок

  • 27.11.2020, 12:10
  • 645

Метте Фредеріксен довгий час намагалася опанувати емоції, щоб дати коментар ЗМІ

Прем’єрка Данії після відвідин однієї з ферм, де через коронавірус довелося знищити усіх норок, не змогла стримати сліз під враженнями від спілкування із власниками. Про це передає Главком.

На відео, яке оприлюднили данські ЗМІ, можна бачити як Метте Фредеріксен довгий час намагається опанувати емоції, щоб дати коментар.

«Це було дуже емоційно. Ця ферма належить родині, де два покоління — батько й син — професійно вирощували норок. І тут за лічені дні справа усього їхнього життя знищена», — сказала прем’єрка, після чого змушена була перерватися і витерти сльози.

«Коли все це скінчиться і ми, сподіваюся, напрацюємо належне рішення про компенсації — сподіваюся, і ця родина, і усі інші власники норкових ферм будуть пам’ятати, що це трапилося не з їхньої провини, не тому що вони були „поганими“ власниками ферм — винен тільки коронавірус», — продовжила Метте Фредеріксен.

Вона сказала також, що вважає за необхідне вибачитися. «На мою думку, тут є за що вибачатися, тому що ми зробили помилки», — сказала прем’єр-міністр.

Схожі новини