Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Від Нідерландів та Данії вже цього літа Україна отримає танки Leopard

  • 25.07.2024, 14:15
  • 210

14 танків Leopard 2A4, які закупили Нідерланди та Данія, цього літа відправляться до України

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це повідомило Міноборони Нідерландів.

«14 танків Leopard 2A4, які для України закупили Нідерланди та Данія, цього літа відправляться до охопленої війною країни. За останні місяці бойові танки були відремонтовані та випробувані», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що минулого року Нідерланди та Данія закупили 14 танків Leopard 2A4. Це були вже вживані танки, які пройшли капітальний ремонт і були відремонтовані німецькою компанією Rheinmetall. Україна може використати танки у боротьбі з російським агресором.

Останні два Leopard 2 наразі проходять перевірочні випробування в рамках постачання. Перші 12 танків вже передані на відправку. Усі 14 танків будуть поставлені одночасно до кінця літа.

«Україна терміново потребує більшої військової підтримки з огляду на важкі бої. Ці танки можуть відіграти важливу роль для захисту від російських військ. Нідерланди разом із союзниками та партнерами продовжуватимуть підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Це вкрай важливо для захисту України та стримування агресії Путіна», — сказав міністр оборони Нідерландів Рубен Брекелманс.

Зазначається, що Leopard 2A4 можуть допомогти Україні досягти переваги на полі бою. Танки мають велику вогневу міць, забезпечують хороший захист екіпажу та швидкісні.

Варто зазначити, що Нідерланди входять до міжнародної танкової коаліції, яка постачає Україні сучасні бойові танки.

Також постачаються танки Leopard 1. У цьому проєкті беруть участь Данія та Німеччина.

Схожі новини