Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні презентували телеканал для окупованих територій — він називається «Дом»

  • 02.03.2020, 17:15
  • 662

Міністерство культури презентували новий телеканал, який мовитиме на окуповані території, його назва — «Дом».

Участь у презентації взяли в.о. гендиректора телеканалу UATV Юлія Островська, перший заступник міністра культури Анатолій Максимчук, заступник голови комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв, а також заступники глави Офісу президента Юрій Костюк та Кирило Тимошенко, повідомляє Громадське.

Новий телеканал мовить з 1 березня у тестовому режимі.

«54% на окупованих територіях не мають доступу до українських телеканалів, а 43% — до українських сайтів», — заявила Островська.

За її словами, одна з цілей каналу — «деокупація свідомості» українських громадян.

«Ми провели перемовини з усіма великими гравцями на телеринку і домовилися, що на цьому каналі буде йти найпреміальніший контент — зокрема, серіали, спортивні трансляції тощо», — розповів Тимошенко.

Він додав, що найближчим часом на каналі «Дом» планують запустити власні новини та ток-шоу. Протягом двох років він має повністю вийти на власне виробництво, запевняє заступник глави ОП.

«Через те, що канал транслює контент інших медіагруп, він транслюється лише в цифровому телебаченні. На супутнику й у кабелі буде тільки тоді, коли буде власне виробництво», — уточнив він.

Потураєв пояснив, що цей канал створили на базі іномовлення UATV, а не на базі каналів «UA:Донбас» і «UA:Крим», бо в іншому випадку його б не можна було наповнювати контентом провідних медіагруп.

Щодо мови каналу «Дом» Тимошенко заявив: «У нас не стоїть питання, якою мовою буде мовити канал. Ведучі й гості будуть спілкуватися як російською, так і українською».

Також він підтвердив, що журналістів каналу консультують працівники телеканалу «112 Україна», який належить соратнику Віктора Медведчука Тарасу Козаку.

«Так, там (на каналі „Дом“ — ред.) є люди з ICTV, „112-го“, „Прямого“ та інших телевізійних груп. І я не розумію, чому ми як професіонали кажемо, що якщо людина працювала на „112-му“ каналі, то вона не може бути професіоналом на іншому телеканалі?», — сказав Тимошенко.

Заступник глави ОП здивований увагою до цієї теми: «Я не розумію, чому вас так турбують ведучі „112-го каналу“ чи NewsOne, бо на цьому каналі і так уже працюють радниками люди з телеканалу „Прямий“. Невже нам потрібно тому ставити питання, що вони будуть висловлювати позицію минулого президента Порошенка Петра Олексійовича?»

Схожі новини