Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові телеведучий відмовився від своєї кар'єри і став вчителем

  • 03.06.2024, 22:55
  • 6 054

Володимир Перерва у свої 26 став наймолодшим директором школи Львова. Чоловік відмовився від кар'єри телеведучого і став вчителем історії, а згодом учасником проєкту «Навчай для України»

Фото: Суспільне
Фото: Суспільне

Про виклики роботи, спілкування з дітьми та плани Володимир Перерва розповів Суспільному.

Володимиру Перерві — 26 років. Він вже два місяці є керівником школи № 62. Володимир починав свою кар'єру на телебаченні, був телеведучим і паралельно почав викладати історію в школі.

«Минув рік і я зрозумів, що мені дуже подобається, і я на наступний навчальний рік написав заяву на повне навантаження, натомість на телебаченні перейшов на цивільно-правову угоду, відповідно змінилися пропорції. Школа по факту стала основною, а телебачення пішло на другий план. Минув ще рік і телебачення зникло, залишилася тільки школа. Минув ще рік і я поїхав зі школи, бо поїхав з „Навчай для України“ викладати в невеликий населений пункт», — розповідає Володимир Перерва.

Наразі Володимир є випускником програми «Навчай для України». А тоді, у 2021 році, він приїхав у Калинівку Київської області та став класним керівником 10 класу.

«Дуже багато речей пішло на другий план. І це розуміння, що освіта дітей в малих населених пунктах важливіша ніж те, що в тебе вдома немає гарячої води. Те, що дитина піде до школи і зможе побачити однокласників й повчитися, важливіше за те, що в населеному пункті тільки один великий магазин, а у Львові їх багато», — говорить чоловік.

Володимир пригадує, що найбільшим викликом за час роботи був початок повномасштабної війни. Тоді всі тримали зв’язок у спільному чаті та підтримували одне одного. Після випускного учні досі підтримують зв’язок з класним керівником. Так на День народження вони приїхали його вітати до Львова.

«Навіть дрібні моменти ми обговорюємо, сміємося або якісь складні моменти, коли треба допомоги чи моральної, чи фінансової, ми теж кооперуємось навколо того», — ділиться Володимир Перерва.

На новій посаді, каже, допомагає досвід роботи керівником Калинівського дитячо-юнацького центру. Зараз у підпорядкуванні Володимира є 570 учнів та 69 вчителів. Розповідає, що вже встигли зробити відпочинкову зону, скасувати батьківські збори, натомість запровадили консультації та організовують атракції для учнів такі як тиждень стилю або ж день професій. Також має багато планів, зокрема облаштувати майданчик у внутрішньому дворику та відкрити профільні десяті класи.

«Зараз ти дуже зважуєш: пофарбувати стіни в якомусь кабінеті чи зробити благодійний ярмарок, щоб купити дрони, і дуже часто ти розумієш, що це важливіше, тому ми робили ярмарок і назбирали на FPV-дрони. І критерії набагато людяніші, і душевніші, бо ти можеш зробити, я не знаю, шикарні ремонти в кабінетах, а хто буде сидіти в тих кабінетах, якщо буде війна, буде небезпечна ситуація і діти не зможуть прийти. Тому зараз єдина ціль і, напевне, ми з вчителями десь це доносимо, що ми маємо всі робити те, що буде корисно нашим військовим», — додає директор школи № 62.

Схожі новини