Передплата 2024 «Добра кухня»

Найкрасивіша країна планети — Нова Зеландія

До топ-3 рейтингу туристичного сервісу Rough Guides увійшли також Італія і Канада

Звивисту трасу навколо озера Вакатіпу в новозеландському Квінстауні називають Дорогою до раю. Фото zicasso.com.
Звивисту трасу навколо озера Вакатіпу в новозеландському Квінстауні називають Дорогою до раю. Фото zicasso.com.

Іще не так давно острівна Нова Зеландія, розташована в південній частині Тихого океану, за кілька тисяч кілометрів від Австралії, приваблювала відносно мало туристів… Усе змінилося після виходу на світові екрани кіноепопеї «Володар перснів», чимало сцен якої режисер Пітер Джексон знімав саме у Новій Зеландії.

Фантастичні й різноманітні краєвиди острівної країни полонили глядачів стрічок про пригоди жителів Середзем’я, і спраглі нових вражень туристи з усіх куточків планети повалили до Нової Зеландії… Її мальовничі незаймані краєвиди підкорили чергову вершину: за результатами голосування користувачів туристичного сервісу Rough Guides, саме Нова Зеландія очолила рейтинг найкрасивіших країн нашої планети.

Дивовижні краєвиди, розмаїття ландшафтів (і фьорди, і засніжені гори, і тропічні ліси), простір для захопливих пішохідних екскурсій, гостинність місцевих жителів і високий рівень життя — це лише деякі з численних переваг Нової Зеландії, про які згадували учасники опитування.

Природні геотермальні басейни Ваї-О-Тапу в Роторуа. Фото zicasso.com.
Природні геотермальні басейни Ваї-О-Тапу в Роторуа. Фото zicasso.com.

У Італії «кожен знайде щось для себе»

На другому місці в рейтингу найкрасивіших країн світу опинилася Італія (була переможницею попереднього опитування).

Користувачі туристичного сервісу Rough Guides відзначили велику різноманітність італійських регіонів, а також блискучу італійську кухню. «Тут кожен знайде щось для себе», — писали учасники опитування про Італію, згадуючи прекрасну Тоскану, чарівні Венецію, Флоренцію і Рим, а також неповторну атмосферу Сицилії.

Третє місце в рейтингу зайняла Канада, випередивши Швейцарію і Францію.

До топ-10 увійшли також Велика Британія, Норвегія, Австралія, Греція і ПАР.

А друга десятка рейтингу найкрасивіших країн нашої планети від Rough Guides виглядає так: США, Чилі, Ісландія, Аргентина, Хорватія, Індія, Індонезія, Португалія, Словенія і Японія.

Схожі новини