Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Львівщині захисників лікуватимуть мандрами

Проєкт «Терапія мандрами» допоможе емоційно розвантажитися від ран війни

На Львівщині для захисників та членів їхніх сімей стартує проєкт «Терапія мандрами» — дозвілля та емоційне розвантаження для воїнів, які перебувають на реабілітації чи ротації у нашому регіоні. Це будуть сплави на байдарках, кінні прогулянки, екскурсії природними та історичними місцями, а також походи в гори із кріслом «джульєтка», яка допомагає людям на кріслі колісному піднятись на вершини. Загалом планують організувати 20 заходів терапії.

Про це повідомив на брифінгу керівник управління туризму та курортів Львівської ОВА Тарас Лозинський.

Як взяти участь у проєкті?

Торік започатковано пілотний проєкт для військових — три сходження на вершини, ті, що втратили на війні кінцівки добиралися на кріслі «джульєтка».

"Цього року розширюємо формат проєкту, — наголошує чиновник. — Упродовж літного сезону плануємо різні активності - кінні прогулянки, сходження на найвищі вершини Львівщини, сплави на байдарках, культурно пізнавальні екскурсії. Реєстрація — на сайті Львівської ОВА, або звернутися до управління туризму та курортів Львівської ОВА".

Тарас Лозинський повідомив, цього тижня військові відвідають туристичний об'єкт «Гніздо яструба». «ВЗ» писав про цю туристичну локацію: у селі Яструбичі Радехівської ОТГ у 40-х роках був активний повстанський рух, тут облаштували низку криївок. У січні 1949 року одну з них взяли в оточення НКВСівці, шестеро повстанців, щоб не здатись живими, випустили собі кулі в скроні. Зараз там проводять повстанські квести.

А наступного тижня будуть сплави на байдарках та гірські мандри. Остання активність для воїнів буде 26 вересня — до міжнародного дня туризму. Усі заходи для захисників безоплатні.

«Багатьом військових після поранень важко адаптуватися»

Старший солдат 24 бригади імені короля Данила Андрій Вітрів додав: «Торік з військовими з нашої бригади брали участь у сходженні на гору Ключ. Це важливо для психологічного стану військових. Багатьом військовим після поранень важко адаптуватися. Такі туристичні мандрівки вкрай потрібні і важливі».

Схожі новини