Передплата 2024 ВЗ

Розгромні перемоги українських «ґрандів»

Літнє міжсезоння футбольної УПЛ виходить на фінішну пряму

У матчі “Динамо” – “Брондбю” перший гол у ворота клубу з Данії забив захисник Денис Попов. Фото football.ua
У матчі “Динамо” – “Брондбю” перший гол у ворота клубу з Данії забив захисник Денис Попов. Фото football.ua

Під час тренувальних зборів команди Української Прем'єр-ліги провели більшість запланованих контрольних матчів. Зокрема, донецький «Шахтар» і київське «Динамо» здобули над іноземними суперниками перемоги з великим рахунком.

На зборах у Словенії «Шахтар» зу­стрівся з турецьким клубом «Різеспор» і переміг з рахунком 5:0. У команді Ма­ріно Пушича голи забивали Єгор На­зарина, Вінісіус, Кевін, Микола Мат­вієнко й Антон Глущенко. Наступні матчі «Шахтаря» було заплановано на 17 липня, проти турецького «Бешик­таша», і 20 липня — проти англійського «Іпсвіч Тауна».

«Динамо» цими днями готується до нового сезону в Австрії, де з рахунком 4:0 розгромило титулований данський клуб «Брондбю». У складі динамівців від­значилися Денис Попов, Антон Царен­ко, Олександр Андрієвський і Олександр Піхальонок. 17 липня суперником підо­пічних Олександра Шовковського мав стати південноафриканський клуб «Ма­мелоді Сандаунз». А вже 23 липня ди­намівці у польському Любліні зіграють перший матч («домашній») 2-го квалі­фікаційного раунду Ліги Чемпіонів. Су­перник киян — белградський «Партизан» (Сербія).

Львівський «Рух» під час словенських зборів провів за один день два спарин­ги — і зазнав поразок. Спочатку підопічні Віталія Пономарьова експерименталь­ним складом поступилися словенській команді «Домжале» з рахунком 0:3. А згодом «жовто-чорні» програли хорват­ському «Осієку» — 1:3. Автором єдиного гола «Руху» став гравець «Осієка» Соль­до, який «зрізав» м’яч у власні ворота. Наступний матч рухівці мали провести 16 липня — проти англійського «Лутона».

А львівські «Карпати» під час трену­вальних зборів на клубній базі у Барта­тові провели ще один контрольний матч із командою Першої ліги. «Зелено-білі» з рахунком 2:3 зазнали поразки від «Бу­ковини» (Чернівці), яку під час міжсезон­ня очолив колишній відомий футболіст Валерій Кривенцов. У карпатівців заби­вали Ян Костенко й Орест Кузик. У се­реду, 17 липня, львівська команда мала приймати «Ниву» (Тернопіль), яка пере­могла клуб УПЛ, рівненський «Верес», із рахунком 4:2.

Одеський «Чорноморець» під ке­рівництвом нового головного трене­ра Олександра Бабича провів перший контрольний матч і в гостях поступився ковалівському «Колосу» — 1:3. Київська «Оболонь» на своїй тренувальній базі поступилася представнику Першої ліги «Епіцентру» (Кам'янець-Подільський) — 2:4. А от ЛНЗ у Черкасах зумів пере­могти нижчий за рангом київський «Лі­вий берег» — 2:1. Луганська «Зоря» під час словенських зборів не здолала опо­ру місцевої «Мури» — нічия 0:0.

«Кривбас» повідомив про підписання бразильського півзахисника, 21-річного Маттео Аморозо, який виступав за клуб «Ітуано» (Бразилія). Криворіжці на збо­рах у Словенії зіграли внічию з азербай­джанським «Сабахом» — 2:2.

Новачком «Олександрії» став Мики­та Кравченко, який виступав за «Поліс­ся», а загалом у складі різних клубів УПЛ провів 80 матчів. Лави полтавської «Вор­скли» поповнив досвідчений захисник Олександр Чорноморець, який перей­шов з «Колоса», а загалом провів в УПЛ 93 матчі (2 голи). Також до полтавців пе­ребрався й словенський захисник «Чор­номорця» Лука Гучек. «Ворскла» в Ужго­роді перемогла стрийську «Скалу 1911» — 2:1.

Схожі новини