Передплата 2024 «Добра кухня»

Одній помічниці "заліз під блузку", іншу "хапав за сідниці"...

Аж 11 жінок звинувачують губернатора штату Нью-Йорк Ендрю Куомо у сексуальних домаганнях

Проти губернатора американського штату Нью-Йорк Ендрю Куомо розпочато кримінальну справу — за заявою його співпрацівниці, що надійшла до офісу шерифа міста Олбані. Це одна з 11 (!) жінок, які звинувачують Куомо у сексуальних домаганнях.

Скарги цих жінок потрапили до оприлюдненої днями доповіді генеральної прокурорки штату Нью-Йорка Летиції Джеймс.

Документ містить скарги 11 жінок, які звинувачують Ендрю Куомо у сексуальних домаганнях. Анонімну позивачку, скарга якої надійшла до офісу шерифа Олбані (столиці штату Нью-Йорк), у доповіді Джеймс називають «виконавча помічниця 1».

Як повідомляє CNN, «згідно з доповіддю генпрокурорки, „виконавча помічниця 1“ розповіла слідчим, що Куомо обіймав її й хапав за сідниці». Це перша відома кримінальна справа проти Ендрю Куомо, порушена за звинуваченнями у сексуальних домаганнях, інформує CNN.

«Куомо заперечив, що торкався жінки неналежним чином, — відзначає CNN. — Однак її скарга посилює правовий і політичний тиск, із яким уже стикнувся губернатор Куомо». А тиск і справді нівроку: багато хто, зокрема, президент США Джо Байден, закликає Ендрю Куомо подати у відставку з поста губернатора.

У доповіді генпрокурорки штату Нью-Йорк ідеться також про інцидент, який стався 16 листопада 2020 року в резиденції Ендрю Куомо. Як раніше повідомило видання Albany Times Union, губернатор тоді начебто заліз жінці під блузку й схопив її за груди… «Я знала, і він також знав, що це неправильно, — розповіла жінка, яка звинувачує Куомо. — Я у жоден спосіб у жодній формі не заохочувала його до цього, і не просила про це. Я цього не хотіла! Почуваюся так, наче мене використали».

Згідно з доповіддю генпрокурорки, ображена жінка планувала зберегти таємницю того інциденту «до могили», поки не подивилася березневу пресконференцію Ендрю Куомо. Тоді губернатор розповів, що «ніколи нікого неналежним чином не торкався»…

Як інформує CNN, у доповіді також ідеться про те, що Ендрю Куомо робив недоречні коментарі щодо вигляду й особистого життя «виконавчої помічниці 1». Зокрема, неодноразово запитував, чи зраджувала вона свого чоловіка, і чи не хотіла би зрадити… «Виконавча помічниця 1» також розповіла, що Куомо притягав її до себе й цілував у щоки, а одного разу, на початку 2020 року, навіть поцілував у губи… «У звіті сказано, Куомо каже, що не пам'ятає про «цілування «виконавчої асистентки 1» у губи», — додає CNN. — Як зізнався губернатор, він справді регулярно обіймав свою помічницю, але при цьому стверджує, що це вона була «ініціаторкою обіймів».

Губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо продемонстрував прекрасні організаторські здібності під час пандемії коронавірусу, завдяки чому став одним із провідних політиків Демократичної партії. Але… Sic transit Gloria mundi («Так минає мирська слава» — лат.). Схоже, через скарги численних «помічниць» політична кар'єра Ендрю Куомо завершиться набагато раніше, ніж він розраховував…

Читайте також: Паніка у Білому домі: хто випив віскі за 6 тисяч доларів?

Схожі новини