Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Поліція Німеччини: "Напади в Кельні відбувалися за попередньою змовою"

  • 13.01.2016, 09:28
  • 2 287

Зловмисники спеціально вибирали для нападів місця великого скупчення людей.

Напади в Кельні, Німеччина, відбувалися за попередньою змовою, проте зловмисники не мають відношення до організованої злочинності. Таку думку висловив голова Федерального відомства з кримінальних справ (BKA) Хольгер Мюнх (Holger Münch) в інтерв'ю радіостанції Inforadio RBB у вівторок, 12 січня.

Про це інформує Німецька хвиля.

"Коли говорять про організовану злочинність, йдеться про закриті злочинні угруповання з ієрархічною структурою. У цьому випадку ми такогоне спостерігаємо. Однак очевидно, що злочинці контактували один з одним і заздалегідь домовилися про свої дії", - сказав Мюнх.

За словами голови BKA, винні у нападах на жінок у Кельні та інших містах прибули з різних регіонів. "Зазвичай таке відбувається за погодженням в соціальних мережах", - зазначив він.

Мюнх вказав, що зараз важливо встановити, де і як здійснювалися ці змови, щоб уникнути повторення подібних випадків у майбутньому.

За його словами, вже відомо, що зловмисники спеціально вибирали для нападів місця великого скупчення людей. Так було не тільки в Кельні, а й в інших містах Німеччини, а також у Швеції, Австрії та Швейцарії.

За фактами нападів у новорічну ніч в одному тільки Кельні подано вже більш як 550 заяв. Майже 45 відсотків з них стосуються сексуальних домагань. На цей час слідство має докази проти 23-х поіменно відомих підозрюваних.

Федеральна поліція, що відповідає за безпеку на центральному вокзалі Кельна, встановила особи ще 32-х підозрюваних - переважно з числа претендентів притулку у ФРН.

Нагадаємо, 9 січня на вулиці Кельна вийшли прихильники антимігрантського руху і захисники біженців. Демонстрації проходили в зв'язку з подіями, що трапилися в новорічну ніч, коли сотні молодих людей, в основному "арабської і північноафриканської зовнішності", здійснили напади на жінок.

Схожі новини