Передплата 2024 «Добра кухня»

У Німеччині заборонили мусульманські організації

  • 24.07.2024, 15:30
  • 452

Міністерство внутрішніх справ Німеччини заборонило Ісламський центр у Гамбурзі (IZH) та його підрозділи, бо його визнали «екстремістською ісламістською організацією, що переслідує неконституційні цілі»

Ісламський центр в Гамбурзі. Фото із Вікіпедії
Ісламський центр в Гамбурзі. Фото із Вікіпедії

24 липня, згідно із рішенням суду, у восьми німецьких землях здійснили обшуки 53 приміщень організації.

Окрім Ісламського центру в Гамбурзі, до якого входить мечеть імама Алі — одна з найстаріших у Німеччині та Європі, також заборонили її підрозділи у Франкфурті, Мюнхені та Берліні. В результаті закриють чотири шиїтські мечеті в Німеччині.

Торік у листопаді німецькі правоохоронці вже обшукали 55 обʼєктів організації у семи федеральних землях. Під час обшуків вилучили багато доказів, на основі яких сьогодні остаточно вирішили заборонити Ісламський центр у Гамбурзі та його підрозділи.

«Сьогодні ми заборонили Ісламський центр у Гамбурзі, який пропагує ісламістську й тоталітарну ідеологію в Німеччині. Ця ісламістська ідеологія спрямована проти людської гідності, прав жінок, незалежної судової системи та нашої демократичної держави», — заявила міністерка внутрішніх справ Ненсі Фезер.

За її словами, Ісламський центр у Гамбурзі та його підрозділи поширюють агресивний антисемітизм.

«Ці розслідування, які здійснили із великими зусиллями, призвели до того, що сьогодні ми оголошуємо про заборону Ісламського центру в Гамбурзі та його підрозділів. Це ще один послідовний крок проти ісламістського екстремізму. Для мене дуже важливо зробити чітке розмежування: ми не діємо проти релігії. Ми чітко розрізняємо ісламістів, проти яких ми вживаємо жорстких заходів, і багатьох мусульман, які живуть у нашій країні й мирно слідують своїй вірі. Наша заборона прямо не впливає на мирне сповідування шиїтської віри та релігії», — наголосила Фезер.

У МВС Німеччини додали, що Ісламський центр у Гамбурзі діяв як прямий представник інтересів верховного лідера Ірану та ісламістського бойового угрупування «Хезболла», яке підтримує Іран. Як зазначили в міністерстві, Ісламський центр у Гамбурзі діяв украй конспіративно, прикриваючись толерантною та суто релігійною організацією без жодних політичних звʼязків. Однак у результаті розслідування виявилося, що організація прагнула здійснити ісламську революцію у Німеччині.

Схожі новини