Передплата 2024 ВЗ

Поліція повернула студенту викрадений горщик з марихуаною

  • 19.07.2024, 19:30
  • 217

У німецькому місті Брауншвейг поліція повернула 22-річному студенту горщик з марихуаною після того, як рослину вкрали із його тераси

Фото T-Online
Фото T-Online

Відомо, що 22-річний студент Йонас посадив три горщики марихуани — стільки в Німеччині дозволено мати одній людині. Горщики стояли на терасі.

Уночі з 8 на 9 липня минулого тижня хтось проник на огороджену ділянку, піднявся сходами на терасу і викрав звідти рослину. Вона трохи виступала над захисною ширмою.

Та злодій не знав, що Йонас закопав у ґрунт водонепроникний трекер AirTag, який допомагає власникам пристроїв Apple відстежувати свої речі. Зазвичай трекер вішають на ключі чи валізи, або ж на велосипеди на випадок крадіжки.

Йонас написав заяву у поліцію. Завдяки трекеру він мав інформацію про те, де його рослина. Він з другом уже встигли прогулятися за вказаною адресою, у віддаленому районі, і помітили горщик з марихуаною — той стояв на балконі.

Поліцейські отримали ордер на обшук за адресою, що вказав Йонас. Йому потрібно було лише подати сигнал через AirTag зі свого iPhone, щоб той подав звук.

Відтак поліцейські забрали рослину з балкона злодюжки, яким виявився 18-річний юнак. Спершу рослина побула у відділку, а згодом її повернули власнику.

Схожі новини