Передплата 2024 «Добрий господар»

Обама: "США дадуть ЄС стільки газу, скільки буде потрібно"

  • 02.04.2014, 13:07
  • 837

Кажучи про можливі подальші санкції проти Росії у зв'язку з українськими подіями, Обама заявив, що у центрі зусиль ЄС і США повинна бути енергетика. "Європі необхідно подивитися, як вона ще більше може диверсифікувати джерела поставок енергоресурсів", — підкреслив американський президент.

Запровадження більш жорстких санкцій щодо Москви не може відбутися швидко, підкреслив Обама. У той же час, за його словами, російське керівництво помиляється, якщо вважає, що світ не думає про її дії на Україні. "Якщо Росія продовжить агресію в Україні, ізоляція Росії посилиться", — сказав він, вказавши на можливість "розширення санкцій і серйозніших слідків". При цьому Обама зазначив, що "координація між США і Європою стосовно економічних санкцій проти Росії йде чудово".

Разом з тим він висловив жаль, що деякі країни НАТО знизили свої видатки на оборону. "Кожен має вживати енергійні дії заради колективної оборони. Необхідно, щоб НАТО залишалася світовою силою, що заслуговує довіри", — заявив Обама, наголосивши, що альянс "не може опиратися лише на США і Великобританію".

Схожі новини