Передплата 2024 «Добра кухня»

«Таким людям, як Токарєва, не місце у Львівській ОВА, українці так себе не поводять»

Чиновницю Львівської ОВА Лідію Токарєву звільнено: на День прапора жінка не встала з лавки, коли виконували гімн України, натомість показала організаторам акції непристойний жест

Скріншот з відео
Скріншот з відео

Лави кадрів Львівської ОВА очищуються від людей, які зневажають державні символи України. В епіцентрі конфлікту опинилася уже колишня спеціалістка відділу аналітичної роботи управління інформаційної політики Львівської ОВА Лідія Токарєва. На День прапора жінка сиділа на лавці у сквері навпроти Львівської ОВА, з кимось переписувалася в телефоні. Коли під час вшанування державного символу лунав гімн України, чиновниця вдала, що не чує, та не піднялася з лавки…

Волонтерка Леся Менкуш-Мальків жестом показала їй встати, але у відповідь отримала непристойний жест: середній палець. А на додачу єхидно посміхалася до людей у вишиванках, які прийшли вшанувати державний символ.

«Ми були на акції, яку організували родини полонених та зниклих безвісти, а потім пішли до Львівської ОВА. Там була зустріч із керівництвом. Я присіла на лавку, бо несла прапор та втомилась. Ця дівчина сиділа біля нас. Вона постійно сиділа у телефоні та не виявляла зацікавлення. Це її справа, я не звертала увагу. Оголосили, що буде гімн. Усі встали та почали співати. Вона продовжувала сидіти. Ми руками показували, щоб вона встала, бо ж гімн. Вона почала сміятись в обличчя. Мене це обурило і я почала знімати відео, тоді вона показала мені середній палець», — сказала для Zaxid.net волонтерка Леся Менкуш-Мальків.

Як розповів у коментарі для «ВЗ» керівник департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА Юрій Горун, у суботу, 24 серпня чиновницю Лідію Токарєву, яка працювала в його підпорядкуванні з 2017 року, звільнено.

«Для цього я спеціально викликав на роботу свого заступника, бо сам був на заходах вшанування 33-років Незалежності України, — каже Юрій. — Заступник розмовляв з Лідією, намагався зрозуміти її поведінку та мотиви. Але жінка не хотіла пояснювати свій ганебний вчинок. Після цього мовчки написала заяву на звільнення за згодою сторін. Таким людям, як Токарєва, не місце у Львівській ОВА, українці так себе не поводять!».

Юрій Горун каже, що здивований поведінкою підлеглої. З 2017 року не зауважив за нею дивних речей. У роботі Лідія була відповідальною, спокійною, не конфліктувала з колегами.

«Ніколи не зауважував за нею таких речей, була спокійною та відповідальною, — продовжує розмову Юрій Горун. — Не розумію, що могло викликати таку зухвалу поведінку. Щоби не сталося в її житті, не мала б себе так поводити. Не можна зневажати гімн України. Таким людям не місце у Львівській ОВА».

Але сім років такій персоні було місце у Львівській адміністрації. І ніхто не помічав дивної поведінки чиновниці, яка дозволяє собі демонстративно зневажати символи України?

Журналіст «ВЗ» знайшла сторінку скандальної ексчиновниці в соцмережах. Чи вибачилася жінка за наругу над державними цінностями? Чи усвідомила свій вчинок?

Та її сторінка у фейсбуці закрита. Схоже, не вибачилася — якби хотіла, то зробила б це бодай у розмові зі своїм керівництвом.

Лідія Токарєва родом з Червонограда, мешкає у Львові. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка.

За інформацією YouControl, Лідія Токарєва — викладачка Львівського національного університету імені Івана Франка, працює за сумісництвом асистенткою кафедри теорії та історії політичних наук філософського факультету.

Схожі новини