Передплата 2024 «Добра кухня»

Камала Гарріс випереджає Трампа у сімох штатах

  • 30.08.2024, 11:45
  • 235

Кандидатка у президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс лідирує або крокує у ногу із республіканцем Дональдом Трампом у кожному із семи основних штатів, які, як вважають, визначатимуть результати виборів

Камала Гарріс. Фото АР
Камала Гарріс. Фото АР

Як свідчить опитування Bloomberg News/Morning Consul, яке відбулося у штатах після Національного з'їзду Демократичної партії, Гарріс зменшила або нівелювала перевагу Трампа із основних економічних питань і зарекомендувала себе як та, яка більше заслуговує на довіру.

Зокрема, віцепрезидентка лідирує на 2 відсоткові пункти серед зареєстрованих виборців у семи штатах.

Також журналісти розповіли, що Гарріс повернула у гру основні штати «Сонячного поясу», такі як Джорджія і Невада. Ніде це не впадає у вічі так, як у Північній Кароліні, де Гарріс зараз має перевагу у 2 в.п.

Як зазначено, жоден кандидат у президенти від Демократичної партії не перемагав там із часів Барака Обами у 2008 році, а Трамп лідирував із перевагою у 10 в.п. ще у квітні.

Зростання рейтингу Гарріс у Північній Кароліні змусило республіканців витратити понад 16 млн доларів на телевізійну рекламу на підтримку Трампа за п’ять тижнів.

В опитуванні взяли участь 4962 зареєстрованих виборців у семи ключових штатах: 805 в Аризоні, 801 у Джорджії, 702 у Мічигані, 450 у Неваді, 700 у Північній Кароліні, 803 у Пенсільванії. Опитування проходило онлайн із 23 по 27 серпня.

У «Сонячний пояс» США входять штати Алабама, Арізона, Арканзас, Флорида, Джорджія, Луїзіана, Міссісіпі, Нью-Мексико, Північна Кароліна, Оклахома, Південна Кароліна, Теннессі, Техас, Каліфорнія, Невада та Вірджинії.

Як відомо, Камала Гарріс на з'їзді Демократів 19−22 серпня символічно прийняла номінацію від Демократичної партії на посаду президента Сполучених Штатів.

Схожі новини