Передплата 2024 ВЗ

Гасло «Армія. Мова. Віра» владі самій потрібно…

  • 01.09.2024, 11:15
  • 158

Як зіпсувати українцям, патріотам, свято Незалежності? І вчергове зганьбитися?

Фото: Наталя Балюк
Фото: Наталя Балюк

Оточення Володимира Зеленського завжди знайде таку можливість. Цього разу вони вирішили не креативити, а діяти шляхом пізнього Януковича — знищили білборди, які до Дня Незалежності встановила опозиція. Уся крамола на цих білбордах полягала у трьох словах — «Армія. Мова. Віра». Владі це не сподобалось.

Дивно, що замість цих слів там одразу ж не зʼявились інші - «какаяразница». Але річ у тім, що влада Зеленського на третьому році широкомасштабної війни зрозуміла (!?), що «какаяразница» зараз «не на часі» і вирішила осідлати патріотичний порядок денний.

Виявилось, що передвиборче гасло Петра Порошенка «Армія. Мова. Віра», яке свого часу «95 Квартал» висміював, виявилось зараз вкрай потрібним і актуальним. І влада не хоче віддавати таку благодатну і перспективну тему опозиції… Бо розуміє, що на своїх попередніх передвиборчих гаслах і обіцянках вдруге вибори не виграє.

Але вдавати з себе патріотів і водночас нищити патріотичні гасла на білбордах лише тому, що їх встановила опозиція, це чергове свідчення того, що і світоглядно ці гасла їм чужі.

Вони навіть не розуміють, що такими сокирними діями вкотре демонструють свою справжню суть. А ця суть полягає у тому, що їм ментально ближчій умовний янукович, при якому зривали чи замальовували білборди опозиції та нищили свободу слова.

І цю суть неможливо сховати під екзотичною вишиванкою, яку на патріотичні свята останнім часом одягає президент Зеленський…

Як повідомлялось, у Києві з на рекламних щитів масово знімають плакати з гаслом «Незалежність. Армія. Мова. Віра», які були розміщені з нагоди Дня Незалежності України 2024 року.

«Армія, мова, віра» — політичне гасло виборчих кампаній п’ятого президента України Петра Порошенка. Після провалу мирних ініціатив нового президента Володимира Зеленського та повномасштабного вторгнення російської армії у 2022 році, це гасло поширилось не тільки серед активної частини суспільства, а й широких верств громадян, які беруть участь або допомагають у відбитті російської агресії.

Схожі новини