Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В мережі ширяться меми про Татарова, Малюка та чеченців

  • 28.08.2024, 09:35
  • 276

На пресконференції Володимир Зеленський несподівано заявив, що заступник глави ОП Татаров і голова СБУ Малюк «вбивали чеченців у Києві» на початку повномасштабного російського вторгнення

У вівторок, 27 серпня, пройшла пресконференція у рамках форуму «Україна 2024. Незалежність». У відповідь на питання одного із присутніх журналістів про ефективність команди президента, зокрема контроверсійного заступника голови ОП Олега Татарова, Зеленський неочікувано заявив, що Татаров і голова СБУ Василь Малюк «вбивали чеченців у Києві» на початку повномасштабного вторгнення росії.

«Про це знають Сполучені Штати та всі. Олег Татаров разом із Василем Малюком вбивали чеченців в Україні, у Києві. Замало? Вигнати його? Щоб його вбили рускі?», — заявив президент і додав, що це була непублічна інформація.

Імовірно, йшлося не про узагалі чеченців, а саме кадирівців. Адже відомо, що представники Чечні воюють на боці України проти росії.

Через це в мережі почали ширитись меми.

«Також Татаров зумів зцілити людину хвору на рак, винайшов еліксир молодості та навчився подорожувати в часі», — написали в Першій приватні мемарні.

Зазначимо, Татарова призначили в Офіс президента восени 2020 року, він відповідає за правоохоронний напрям. Його призначення спровокувало скандал, оскільки до 2014 року він був заступником начальника Головного слідчого управління МВС і неоднозначно висловлювався про учасників Майдану.

У червні 2023 року низка українських ЗМІ писали, що Татаров має істотний вплив на правоохоронні органи, зокрема на ДБР, БЕБ, СБУ та Нацполіцію.

Схожі новини