Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Магнітні бурі на 26 серпня — 1 вересня 2024 року

За попередніми прогнозами учених, цього тижня космічна погода очікується доволі нестабільною. Дням зі слабким рівнем геомагнітної насиченості магнітосфери Землі прийдуть на зміну дні із помірним, поміж якими вклиняться дні зі штормовими подіями на Сонці та сильним збуренням геомагнітного фону нашої планети

Слабкий рівень геомагнітної напруженос­ті прогнозують лише 26, 29, 31 серпня. У ці дні особи із підвищеною чутливістю до впливу маг­нітосфери можуть потерпати від безсоння та не­приємних сновидінь, підвищеної чутливості до електромагнітних випромінювань, підвищеної втомлюваності та слабкості, зниження імунітету, головного болю та мігреней.

Помірного рівня геомагнітної напруженос­ті, як передбачають учені, слід очікувати 28, 30 серпня. У ці дні особи, чутливі до впливу маг­нітосфери, можуть відчувати посилення хронічних захворювань, зниження працездатності, головний біль та дратівливість, порушення рівноваги та координації рухів.

Штормові події на Сонці учені очікують 27 серпня. У цей день особи, чутливі до впливу магнітосфери, можуть відчувати головний біль та запаморочення, підвищену чутливість до змін ат­мосферного тиску.

Сильного геомагнітного збурення, за перед­баченнями учених, слід очікувати 1 вересня. У цей день особи, чутливі до впливу магнітосфери, мо­жуть зазнавати погіршення сну та безсоння.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу геомагнітних перепадів, більше гуляйте на свіжому повітрі, вживайте достатньо води, від­мовтеся від шкідливої їжі та напоїв, намагайте­ся не перевтомлюватися та уникати стресів, три­майте під рукою необхідні ліки і стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуваєте посиле­не нездужання — звертайтеся до лікаря.

P. S. Це — попередній прогноз. Він не стовідсотко­во достовірний. Адже спророкувати раптові спалахи на всесвітньому Світилі, їхню силу і наслідки впливу на нашу планету завчасно неможливо. Найчіткіше про змі­ни геомагнітного поля Землі і їхній вплив на людей нау­ковці можуть повідомляти за 2−3 дні до їх настання.

Схожі новини