Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Безугла не тоне

«Слуги», яких компрометує скандальна нардепка, стоять за неї горою

Народну депутатку Мар’яну Безуглу не змогли усунути від роботи у парламентському Комітеті з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, хоча більшість членів цього комітету напередодні висловилася за це. Завадив демарш членів уже регламентного комітету, які представляють «Слугу народу».

Під час розгляду цього пи­тання (відбувалося в онлайн-режимі) кілька «регламентни­ків» демонстративно вимкнули свої камери, тобто покинули засідання. А без рішення ре­гламентного комітету питання про усунення Безуглої не вне­суть у порядок денний сесії.

Мар’яна Безугла відома сво­їми голослівними нападками на керівництво ЗСУ (як на колиш­нє, так і теперішнє), втручан­ням в його роботу, бездумними провокативними ініціативами щодо мобілізації жінок, пока­рання військовослужбовців. Були випадки, коли вона, по суті, оприлюднювала секрет­ні дані. Запам’яталися також її бездумні візити у район бо­йових дій, спроби «керувати», нав’язувати командирам свою думку, давати некомпетент­ні команди. Це деморалізува­ло військових, грало на руку во­рогові. Нерідко заяви Безуглої цитували у російських ЗМІ. Че­рез це у Комітеті з питань наці­ональної безпеки, оборони та розвідки постановили звільни­ти її з посади голови підкомі­тету з питань демократичного цивільного контролю та висло­вилися за її виключення з комі­тету взагалі.

Безугла постійно конфлік­тує не тільки зі своїми опонен­тами, а й із соратниками. Од­нак в особі керівника фракції Давида Арахамії має «дах». На думку політологів, підтримкою користується і на Банковій. Саме звідти, очевидно, отри­мує вказівки на свої провока­ції.

Кілька разів Безугла писа­ла заяви про вихід із фракції «Слуга народу» — бо начебто стикалася там із несприйнят­тям своєї позиції, не отриму­вала там підтримки. Однак їм щоразу не давали ходу. Це пов’язують із відвертим покро­вительством президентської канцелярії. Втім, за інформа­цією представника фракції «Голос» Ярослава Желєзняка, 17 липня Безугла таки подала заяву про вихід зі «Слуги наро­ду». Хоче бути простою мажо­ритарницею. Позафракційною стане, коли цю заяву зачита­ють на засіданні парламенту.

Схожі новини