Передплата 2024 «Добрий господар»

Безугла закликала Сирського іти у відставку

  • 08.06.2024, 14:50
  • 976

Депутатка Мар’яна Безугла закликала нинішнього головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського піти у відставку. На її думку, «потрібні нові командири»

Фото: ТСН
Фото: ТСН

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, вона звернулася до Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки після того, як повернулася з фронту на Харківщині. Безугла каже, що це засідання провели через два тижні після її звернення.

Як розповіла депутатка, там були присутні низка представників військового командування, зокрема начальник Генштабу Анатолій Баргилевич, керівник ОУВ «Харків» Михайло Драпатий, представник ГУР МО Вадим Скібіцький та інші.

Безугла пише, що начальник Генштабу Баргилевич розповів про ситуацію на фронті, зокрема в районі Роботиного в Запорізькій області та Кринок на лівобережжі Херсонщини. Також він доповідав про стан фортифікацій та ситуацію на Харківщині. За словами депутатки, у протоколі засідання «зафіксована брехня щодо Кринок і Роботине».

«Роботине вже кілька тижнів не наше. І про це мовчать. І Кринки де факто вже теж (недавно). Роботине — єдиний результат контрнаступу Залужного, село в низині, яке стало кладовищем життів, західної техніки та самовпевненості генералітету. Тепер ще це для мене символ брехні і „нічого не змінилося“», — пише Безугла.

Насамкінець, Безугла закликала головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського піти на ВЛК та «просто піти».

«Олександре Станіславовичу, ідіть на ВЛК! Відкрийте нам шанси, ідіть, просто йдіть… Армія може воювати, перемагати, але без Вас та усіх цих фракційних, нам треба нові командири! Не душіть! Армії треба кисень!», — написала депутатка.

Схожі новини