Передплата 2024 «Добрий господар»

Залужний закликав Захід готуватися до Третьої світової війни

  • 23.07.2024, 10:50
  • 522

Колишній Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний закликав західних партнерів разом «почати боротися з наслідками нових правил війни», які виникли під час російсько-української війни, «інакше ми всі загинемо»

Валерій Залужний Фото facebook.com
Валерій Залужний Фото facebook.com

Посол України в Великій Британії Валерій Залужний порадив Заходу замислитися про ризик Третьої світової війни. Він наголосив, що вільні та демократичні нації, їхні уряди мають прокинутися і задуматися, як захистити своїх громадян та їхні країни.

Про це Залужний заявив під час виступу у The Royal United Services Institute (RUSI) 21 липня.

Він наголосив, що досвід боротьби України знадобиться всім, хто шукає шлях до миру. Тим часом шлях до миру може бути і через війну.

«Хочеш миру — готуйся до війни. Так, це абсолютно правильне твердження. Це підтверджую і я, якому довелося бути в ролі головнокомандувача Збройних сил України, і увесь український народ, який справді добре й болісно це засвоїв», — зазначив Залужний.

«Чи готове людство спокійно сприйняти наступну за масштабами страждань війну — вже Третю світову? Певною мірою це залежить і від нас, професійних військових, які знають про війну майже все. (…) Звертаючись до подій 2022−2024 років уже десятирічної війни України з Росією, треба чесно сказати людству — що саме відбувається і до чого людство має бути готовим. Вільні та демократичні нації та їхні уряди мають прокинутися й задуматися: як захистити своїх громадян та їхні країни», — додав український посол.

Він зауважив, що Україна готова поділитися усіма своїми знаннями, досвідом та думками з тими, хто не полишив державу у важкі часи, і хто шукає миру та спокою для своїх народів.

Схожі новини