Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Працівники КП «Дрогобичводоканал» отримали сертифікати від Краківського водоканалу

Цього тижня в Дрогобичі побувала офіційна делегація з міста-побратима Кракова

Під час зустрічі у КП "Дрогобичводоканал". Роман Шагала (стоїть) і Пйотр Зєнтара.
Під час зустрічі у КП "Дрогобичводоканал". Роман Шагала (стоїть) і Пйотр Зєнтара.

Дружні відносини між двома містами почались кілька років тому із співпраці між двома спорідненими підприємствами — Краківським водоканалом та КП «Дрогобичводоканал».

Почали з відвідин фестивалю Бруно Шульца

Жителі Кракова, серед яких своєю цілеспрямованою активністю виділяється колектив водоканалу, відразу ж, буквально на другий день війни росії проти України, долучились до гуманітарної підтримки українців, яка почала надходити з Польщі й інших країн Євросоюзу. Дрогобич став своєрідним хабом. Сюди на початку війни надходила не лише допомога для жителів міста Котермака, а й вантажі, які звідси скеровувались в інші області України. Черговий приїзд делегації з польського міста, до складу якої, крім голови правління Краківського водоканалу Пйотра Зєнтари, увійшли члени наглядової ради цього підприємства Павел Сендерик, Катерина Ячимська та Маріуш Шубра, розпочався з відвідин Міжнародного фестивалю Бруно Шульца, який «стартував» у Дрогобичі 8 липня. Гості, побувавши на урочистостях з нагоди відкриття цієї важливої не лише для українців, а й поляків, культурної події, мали прийом у міського голови міста Котермака Тараса Кучми. До розмови з гостями долучились і начальник КП «Дрогобичводоканал» Роман Шагала, директор КУ «Інститут міста Дрогобича» Володимир Кондзьолка та завідувачка інформаційного відділу міськради Ірина Кушнір. Учасники розмови, сконцентрувавши спочатку свою увагу на питаннях сьогоднішньої співпраці між двома водоканалами, обговорили й проєкти, які мають стосунок до медичної та освітньої сфер ОТГ. У Дрогобичі, як наголосив Тарас Кучма, дуже зацікавлені у реалізації такого перспективного проєкту, як розвиток власної геоінформаційної системи. У Польщі така робота проводиться упродовж останніх двох десятиліть. Сусіди вже мають свої напрацювання, багато що досягли, готові ділитись своїм досвідом.

Співпрацю поглиблять

Куди б у Дрогобичі не завітали побратими з Кракова, скрізь їх приймали щиро, як дорогих гостей. Особливо радісний прийом мали під час зустрічі з колективом КП «Дрогобичводоканал». На польських друзів, які упродовж останніх трьох місяців організували та провели 19 безоплатних навчань, під час яких українські слухачі отримали «повну картину» роботи Краківського водоканалу, чекали, як на своїх. Зрештою, гості самі визнали, що почуваються майже, як вдома. Не раз вже тут побували, багато зробили для того, щоб дрогобицькі комунальники змогли скористатись їхніми надбаннями. Своїх українських колег польські лектори ознайомили із сучасними системами збору та передачі даних обліку споживання послуг, організацією SCADAсистем, інструментами для діагностики мережі водопостачання, гідравлічною моделлю водопровідної мережі, післяаварійними відновленнями, експлуатацією каналізаційних систем, технологією очистки стоків, можливостями вироблення енергії та тепла на об'єктах водоканалу.

Відтак учасники навчань склали тест, на підставі якого отримали сертифікати. До складу тих, кому Пйотр Зєнтара вручив сертифікати про закінчення навчання, увійшли й члени команди управлінців КП «Дрогобичводоканал» на чолі з Романом Шагалою. Пйотр Зєнтара запевнив, що Краківський водоканал і надалі готовий ділитися знаннями і досвідом з дрогобицькими колегами. Найближчим часом співпраця буде поглиблена у напрямі створення згадуваної вже геоінформаційної системи.

Схожі новини