Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Коли побратим не робить секретів з того, що сам досяг

  • 20.05.2024, 09:09
  • 388

КП «Дрогобицький водоканал» вже давно має побратимські стосунки з Краківським водоканалом, які з часом у міцну дружбу трансформувались Підприємство з Польщі, чиї економічні та виробничі можливості не до порівняння вищі, ніж у його партнера з України, не вперше приходить на поміч, рятує свого побратима під час війни

Щоб помилок уникнути

У Кракові, не роблячи секретів з того, що досягли та у що вдалось перетворити підприємство упродовж останніх десятиліть, відколи сама Польща повноправним членом Євросоюзу стала, щедро діляться своїм досвідом із побратимом із сусідньої країни. Це, звісно ж, дозволяє дрогобичанам уникати помилок, відкриває перед колективом нові можливості для розвитку.

Але не тільки своїм досвідом діляться краківчани. Важко перелічити усі хороші речі, які Краківський водоканал робить сьогодні для тих, хто так потребує підтримки в умовах війни. Достатньо сказати, що завдяки опіці польського побратима, від якого КП «Дрогобичводоканал» регулярно отримує спецтехніку та іншу допомогу, помітно зміцніли ресурсні та управлінські можливості дрогобичан.

Краківчани вчать своїх колег працювати по-новому, діяти за стандартами сьогоднішнього дня. Дуже часто така форма співпраці передбачає відповідну підготовку, належну кваліфікацію. Із цією метою часом і учбові курси доводиться проводити. Однією із таких форм співпраці виявилось і недавнє онлайн навчання, яке три місяці тривало. Ініціював та організував добру справу Краківський водоканал спільно з Краківським політехнічним університетом за посередництва КУ «Інститут міста Дрогобича». Під час підсумкової онлайн — зустрічі, яка відбулась цього тижня, голова Краківського водоканалу Пйотр Зєнтара підсумував результати проведеного навчання та засвідчив свою підтримку у подальшій співпраці.

Після того, як іспит складуть

«Радий, що вдалось провести такий плідний цикл навчання між нашими підприємствами. Але, попри все, я є прихильником безпосереднього контакту, тому сподіваюсь на швидку зустріч, щоб обговорити усі майбутні шляхи співпраці. Ми вважаємо, що логічним продовженням нашого навчання буде стажування працівників КП"Дрогобичводоканал» у Польщі", — із такими словами звернувся до присутніх польський керівник.

На онлайн-зустрічі були також присутні міський голова Дрогобича Тарас Кучма, начальник КП «Дрогобичводоканал» Роман Шагала та керівник КУ «Інститут міста Дрогобича» Володимир Кондзьолка. Як зазначив Тарас Кучма, сьогоднішні побратимські стосунки між Краківським водоканалом та КП «Дрогобичводоканал» вийшли на абсолютно новий рівень співпраці. Навчання працівників КП «Дрогобичводоканал», яке проводив краківський водоканал спільно з Краківським політехнічним університетом, три місяці тривало. Відбувались курси тричі на тиждень у форматі онлайн-лекцій. У підсумку працівники КП «Дрогобичводоканал» складатимуть іспит, за результатами якого отримають сертифікат про вивчення нових технологій у галузі водопостачання та водовідведення.

Олександра Коцюба

Схожі новини